Siyah beyazlıların, Avusturya' nın Bad Haring bölgesinde yapmış olduğu birinci etap kamp çerçevesinde oynadıkları ikinci hazırlık maçında teknik direktör Valerien Ismaël tarafından 72'inci dakikada oyuna alınan ve isteksiz davranışları nedeniyle 83'üncü dakikada oyundan çıkarılan Serdar Saatçı, bu karara şiddetli şekilde tepki göstermiş ve yönetim tarafından Nevzat Demir tesislerinde çalışmak üzere kadro dışı bırakılmıştı. 

Bu olay, daha önce de Beşiktaş'ın altyapısından yetiştirdiği oyuncuları Alanyaspor'a götürerek tepki çeken menejer Cenk Melih Yazıcı' yı tekrar gündeme getirdi. 

Siyah beyazlı özkaynak düzeninden yetişen Fatih Aksoy, Arif Boynuuzun, Alpay Çelebi ve Ahmet Gülay'ın temsilciliğini üstlenerek bu oyuncuları Akdeniz ekibine götüren Yazıcı'nın Serdar Saatçı'nın da temsilcisi olduğu biliniyor. Yazıcı'nın daha evvel Serdar Saatçi'yi Alanyaspor'a götürmek istediğini duhuliye.com haber yapmıştı.

Avusturya kampında yaşanan bu olayın, Cenk Melih Yazıcı'nın oyuncularına Beşiktaş ile sözleşme uzatmak için sorun çıkarmasıBeşiktaş yönetimininde tepkisini çekiyor.