Gaziantep FK deplasmanında iki puan bırakan Fenerbahçe’nin teknik direktörü İsmail Kartal, maçın ardından bir kez daha Beşiktaş derbisindeki penaltı pozisyonunu gündeme getirdi. Ancak aynı karşılaşmada Beşiktaş leyhine tartışılan kararlarla ilgili tek kelime etmedi
Gaziantep FK deplasmanında iki puan bırakan Fenerbahçe’nin teknik direktörü İsmail Kartal, maçın ardından bir kez daha Beşiktaş derbisindeki penaltı pozisyonunu gündeme getirdi. Ancak aynı karşılaşmada Beşiktaş leyhine tartışılan kararlarla ilgili tek kelime etmedi.
Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Gaziantep FK ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, karşılaşmanın ardından hakem kararlarına tepki gösterdi.
Kartal, puan farkıyla ilgili yöneltilen soruya şu yanıtı verdi:
“8 puan fark… İlk maçta verilmeyen 2 tane penaltı, doğru mu? Beşiktaş maçında verilmeyen penaltımız. Bu akşamki hakemi söyleyelim, 3 dakika veriyor. Daha fazla bir cevap veremeyeceğim size!”
BEŞİKTAŞ DERBİSİNİ YİNE GÜNDEME GETİRDİ
Fenerbahçe’nin Beşiktaş’a kendi sahasında 2-1 mağlup olduğu derbinin üzerinden bir haftadan fazla süre geçmesine rağmen İsmail Kartal’ın aynı pozisyonu yeniden gündeme getirmesi dikkat çekti.
Beşiktaş, söz konusu derbide rakibine oyun üstünlüğü kurmuş; Rıdvan Yılmaz ve Dusan Vlahovic’in golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılmıştı. Kartal da maçın ardından Fenerbahçe’nin beklentilerin altında kaldığını, takımının ne fiziksel ne de taktiksel açıdan iyi bir görüntü verdiğini kabul etmişti.
Ancak deneyimli teknik adam, bugün yaptığı açıklamada yeniden yalnızca Fenerbahçe lehine verilmediğini savunduğu penaltıdan söz etti.
PEKİ BEŞİKTAŞ’IN TARTIŞILAN POZİSYONLARI?
Derbinin ardından eski hakemlerin değerlendirmelerinde karşılaşmada yalnızca Fenerbahçe’nin itiraz ettiği pozisyonların bulunmadığı açıkça ortaya konulmuştu.
Beşiktaş cephesinin tepki gösterdiği pozisyonlar arasında siyah-beyazlıların iptal edilen golü, ceza sahasında yaşanan ve penaltı beklenen müdahale ile Fenerbahçeli futbolcuların kırmızı kart görmesi gerektiği savunulan hareketleri bulunuyordu.
Özellikle Milan Skriniar’ın Vlahovic’le yaşadığı pozisyonlar ile Archie Brown’ın hakeme yönelik ağzından okunan ifadesi uzun süre tartışılmıştı. Eski hakem yorumcuları da derbide gol, penaltı ve kırmızı kart kararları bakımından önemli hatalar yapıldığı yönünde görüş bildirmişti.
Buna rağmen İsmail Kartal, derbiyi yeniden gündeme getirirken Beşiktaş’ın verilmeyen penaltısından, iptal edilen golünden ve rakip oyuncuların kırmızı kart beklentisi yaratan hareketlerinden hiç söz etmedi.
SAHADAKİ OYUNU DEĞİL, YİNE HAKEMİ KONUŞTU
Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında aldığı mağlubiyetin ardından Gaziantep FK deplasmanında da kazanamadı. Sarı-lacivertliler ilk 5 haftada üç kez puan kaybederek 7 puanda kaldı.
Beşiktaş ise 12 puanla ikinci sırada yer alırken Fenerbahçe ile arasındaki farkı 5 puana çıkardı. Siyah-beyazlı taraftarlar, İsmail Kartal’ın sahadaki oyun ve alınan sonuçlar yerine sürekli hakem kararlarını gündeme getirmesine sosyal medyada tepki gösterdi.
Beşiktaşlıların ortak sorusu ise şu oldu:
“Fenerbahçe’nin tartışmalı pozisyonlarını konuşuyorsunuz; Beşiktaş’ın verilmeyen penaltısı, iptal edilen golü ve gösterilmeyen kırmızı kartlar neden hiç gündeme gelmiyor?”
Kaynak: Duhuliye.com
YORUMLAR (81)
Gecen yil 1 metre disarda yapilan faule penalti verildi de maci aldiniz lan vicdansiz davarlar
Hacı olmuşsun güya ama hâlâ yalan konuşuyorsun senin Beşiktaş maçı ile ilgili tek bir kelime konuşma yapmaman lazım çünkü Beşiktaş seni ezdi geçti.ancak sende o yüz yok yüzün olsaydı istifa edip geri dönmezdin
bjl ile uğraşılması bjk büyükşüğünden geliyor.. ismail bunun için asla başarılı olamayacaksın.. objektif değilsin.. bjk maçın da maf oldun... maç sonu hiçbir hakem yorumcusu fb penaltısı var diyemedi çünkü yoktu.. tam tersi bjk nın golü es geçildi.. 3 dk uzatma verdi bahaneside ayrıca komik.. fb gol atana kadar oynanırmı diyecekler.. 90 dk atamamışsın da 2 dk daha olsa kesin gol mü atacaktın ki bir duran top direk var başkada doğru düzgün pozisyonun yok..
Bir kere orda penaltı yok adam topa hamle yapıyor rakibe değmedi bile Beşiktaş kadar başına taş düşsün bu iki haftaya gider
Hacı İsmail hoca saçmalıyor. Araba iyi ama sürücü kötü. Başka söylenecek bir şey yok şb için.
Atında kazanın hırt ne oynadığınız oyun belli ne senin antrenör olup olmadığın gol atmaktan acizsiniz işiniz gücünüz eleştiri merak etmeyin şu ligde kollanan iki takım var ikiside renkli
Bu kaotik ortam sarılarda Beşiktaş yüzünden. Beşiktaş oyunuyla onları cacık etti ezdi geçti. O ezilme çok fazla konuşulmasın diye suçu hakemlere atıyorlar sanki hakemle kazandık. Beşiktaş yenilgisi ağır geldi kendilerini dev aynasında görenler. İstifa ediyorlar tekrar geri dönüyorlar tabi ki konuşacaklar Beşiktaşı iftira atmaktan başka ne yapar rakipler. Beşiktaş çok kötü koydu bunlara.
Dün rezil bir futbol oynadı fener bu çapsız puan kaybedince Beşiktaş vs dedi. Soytarı yerine sahada hakem olsa Beşiktaş maçında 10 kişi kalması gerekirdi fenerin. Çapsız utanmaz hakem tarafından kollandığı maçları bahane edip az olan itibarını iyice yerlere sürümüş.
BUMERANG MISIN TUZLUK MUSUN, NE MOK OLDUĞUN BELLİ DEĞİL KARAKTER YOKSUNU, SUS BARİ
Bizim maçtan sonra ayarları bozuldu iyice. İsmail de başladı hakem diye. Hocam sen 120 kiloluk forvetin, kerem topkaybıoğlu ve irfan kahvecinle üçüncülüğe oynatsan öp de başına koy bence Beşiktaş’la uğraşacağına
Karakterin yok haci. Bunu herkes biliyor sende dahil Anladin sen onu
Bunda Kızılacaknbir durum yok. Hitap ettiği kitleyi geçen hafta istifa senaryosu ile uyuttu. Şimdi o senaryoyu tekrar gündeme getiremeyecegine göre eee haliyle böyle bir senaryo uydurdu. Zaten karşısındaki kitlenin hepsinin ağzında emzikleri var İsmail dedeleride ninniyi söyleyince mışıl mışıl uyuyorlar. İyi uykular sarı bebeler. Bak dedeniz aziz ve İsmail sizi ne kadar çok seviyor size ne güzel ninniler söylüyor masallar anlatıyor. Kıymetlerini bilin
La bırakın bunu ya ( S ) bedene ( XL ) verirsen böyle konuşur buyuk gelmis bu kıyafet sana çıkar çıkar olmuyo
Sumuklu sekilde zirlayarak aglamaya devam edin sari civcivler sizi
Yav ne bekliyorsunuz, çirkef her zaman çirkeftir. O degilde adamlarin avukati devreyre girip kazaniyor da bizimkiler ne yapiyor acaba. Beyfendiler dusunurler mi acaba bir seyler yapmayi.
Zirlamaya kaldığı yerden devam ediyor yazsaydiniz kisaca
Rakiplerin durumu yada laf sokmaya çalışmaları bizi ilgilendirmiyor,Algı artık işe yaramıyor tarafsız kamuoyu vicdanı herşeyi görüyor,Gs’de Fener ve Trabzon’dan farklı değil aslında hakemlerle aldıkları puanları çıkarsan ligte gerçek sırası Fener’le Trabzon’un bir altı bir üstü,Bir taraftar olarak oynadığımız futbola bakınca ne Marsilya’dan ne Amedspor maçından çekiniyorum,Tff ve Mhk gölge etmesin yeter,İsmail Kartal’a tavsiyem önce kendi eleştirisini yapsın ve medyada oynattığı futbolla ilgili yorumlara baksın
dün antepli futbolcuyu araya alıp biçti cante ve skrinar hakem faul bile vermedi, bizim maçtaki pozisyon faul bile değil ki olsa zaten dışarıda, her maçta kollanmalarına rağmen doğru düzgün puan alamıyorlar hala hakem diye ağlıyor, teknik direktörün senin olduğu takımda futbolcuların oynamamasına şaşmamak lazım
Birilerini yine ağlatmışız. Dünkü maçta Skriniar yine arada rakibinin boğazına geçirdi. Yine hakemler uyudu.
Biz önümüze isimize bakalım hedef amed maçı amed iyi başladı olurda takılmaz geçersek rakiplerin dizleri iyice çözülür.
Azizin Taliscayi nasil sattigini goren Fenerli futbolcularin takima bagliligi kalmadi. Aziz Feneri icten batirdi. Fener bu sene 3. luge ancak oynar. Aziz gitmeden de toparlayamaz. Bizim tek rakibimiz malum sistem onun takimi.
Aga 3 dk değil 3 gün uzatsa fener gol atamaz fenerli arkadaş gözüm kanadı dedi yaa
Eyyy İsmail, Adam olsaydın bir daha kesinlikle dönmemek üzere istifa ediyorum dedikten sonra kuyruğunu kısıp tekrar geri dönmezdin. Erkek adam kıçıyla değil ağzıyla konuşur. Sen de kalıbının adamı değil, döneğin önde gidenisin. Bu ülkenin en asil en karekterli, en dürüst camiasına çamur atmaya kalkma, kendi bataklığına bak...
Vermişler ağızın Beşiktaşı Beşiktaş da Beşiktaş
Asıl FB hocası Aziz Yıldırım'dır. Kukla olarak böyle hocalıkla alakasız FB'li isimleri öne sürer. Çok da şey etmeyin Arap İsmail'e.
Adam samıştım fosss çıktın vıttırıvızzzık adam (!)Sümsük başarısızlığına kulp arıyorsun. Biz hepinize rağmen hepinizle çarpışıyoruz: Takip, hakem, var, TFF... Alayınız... Keşke o tüm haksızlıklara rağmen Alanyayı da ezip gelebilseydik. Hepinizi yene yene şampiyon olacağız Allahın izniyle!!!!
Ben bu isten anlamiyorum demiyorda boyle konuyu baska yerlere saptiriyor. Bebenin penaltimiz verilmiyor dedigi macta fb ye net iki kirmizi verilmedi mnizami golumuz yrndi 1topumuz direkten dondu. 3kete net karsi karsiya kacirdik, tum istatiklerde ondeydik.. Ama penaltiya takilmis
Allah zaten belasını vermiş birşey demege gerek yok
Ordaki sözde gazetecilerde buna cevap vermemis mi. Iste takim gazetecisi olursaniz soru soramazsiniz. Keske Beşiktaşlı bir gazeteci olsaydi da fenerlilerin soramadigi sorulari sorsaydi
Antep maçıyla ilgili en güzel yorum: İsmail Kartal geleli 2 gün oldu. Kadro oturana kadar zaman vermek lazım. Adam enkaz devraldı..!
İsmail duygusal bir çocuktur. O yüzden sürekli sadece ağlama konusunda kendini geliştirmiştir. Şuanda da bunun örneğini görmekteyiz!!
Duhuliye bunları kurtarmak için verilen penaltı verilmeyen kartlar ve yaptıklarını haber yapın ki millet görsün anlasın
Ah canım kıyamam sana, Beşiktaş travmasını atlatamamış...
Fener, her hafta kendi lehine bir penaltı ve rakip takima'da bir kirmizi kart istiyor! Ancak böyle serzenisleri biter.
Taliscayi satan Aziz Ismailin elini kolunu bagladi. O da Aziz i suclayamayacagindan kimi bulursa saldiriyor. Gecmis olsun.
@Fikir taliscanin parasını aburcubur veriyordu o yüzden sattilar
bizim ülkenin hastalığı kimsenin hiç bir şeyden utanmaması
Her maç gol ayan adamı gönderip Lukaku torbasini almışsınız. Hala çıkıp boş boş konuşuyorsunuz mallar. 8 puan az bile…
Niye adama yükleniyorsunuz ki. Adam daha yeni başlamış. Daha takımı tanımıyor. 24 saat oldu göreve başlayalı. Günahını almayalım
Ordaki muhabir lerden bi tane adam çıkıp soramamış mı? Yazık. Bi de spor yazarıyım diye ortalıkta geziyorlar.
Kim ne derse desin, Türkiye'nin en cirkef takımı ve en cirkef taraftarı Fenerbahçe,'dir. Yeni nesil bilmez ama fener'i tarihi ve şampiyonlukları hep cirkef olmuştur.
Ismail Kartal çok iyi bir teknik adam inşallah uzun yıllar fener in başında kalır haksızlık ediyorsunuz.
Geçmişe takılıp kalma hoca hakem ne yapsın sen göl alıncaya kadarmı versin uzatma gittin aynı geldin aynı bahane