Çaykur Rizespor, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 26'ncı haftasında Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele konuk ekibin 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı. 

90 DAKİKA SAHADA KALDI

Karadeniz ekibinin devre arası transfer döneminde Benfica'dan kiralık olarak transfer ettiği Gedson Fernandes, müsabakada 90 dakika sahada kaldı. Gedson Fernandes mücadelenin ardından 7.5 puan aldı.

YÜZDE 93 PAS İSABETİ

Portekizli orta saha Başakşehir maçında 86 kez topla buluştu. Tecrübeli futbolcu müsabaka boyunca yüzde 93.4 pas isabet ortalaması yakaladı. Gedson Fernandes ayrıca 12 top kazandı. 13 ikili mücadelede de rakiplerine üstünlük kurdu.

SÜPER LİG REKORUNU KIRDI

Çaykur Rizespor - Medipol Başakşehir karşılaşmasının en fazla çalım atan oyuncusu olan Gedson Fernandes, aynı zamanda Süper Lig kariyerinin en yüksek sayısına ulaştı. Tecrübeli futbolcu rakiplerini 7 kez çalımladı.

ALTAY MAÇINA DAMGA VURDU

Gedson Fernandes geçtiğimiz hafta oynanan Altay maçına da damga vurmuştu. Portekizli oyuncu 20 ikili mücadele kazanarak Süper Lig'de bir maçta bu rakama ulaşan ilk oyuncu olmuş ve rekor kırmıştı.

SEZON SONUNDA BEŞİKTAŞ'A

Çaykur Rizespor'un sezon sonuna kadar kiraladığı Gedson Fernandes gelecek sezon Beşiktaş forması giyecek. 23 yaşındaki orta saha 2022-2023 sezonundan itibaren siyah-beyazlı takımın oyuncusu olacak.

PİYASA DEĞERİ 8 MİLYON EURO

Gedson Fernandes'in güncel piyasa değeri 8 milyon euro olarak gösteriliyor. Tecrübeli futbolcu Süper Lig'de Rizespor formasıyla oynadığı 3 maçta 1 asist yaptı.

Kaynak: Milliyet