Beşiktaş, Süper Lig'de Kasımpaşa'ya kötü bir futbolla 3-0 mağlup olarak hayal kırıklığı yaratırken konuk ekibin devre arasında aldığı Jackson Muleka 2 golle öne çıkan isimdi.

Kasımpaşa CEO'su Serkan Reçber, yıllar önce TRT Spor ekranlarında henüz Kongo'dayken alınmasını tavsiye ettiği golcü oyuncuyu devre arasında Paşa'ya aldırırken 10 maçta 11 gole ulaşan Muleka, Beşiktaş başta olmak üzere tüm kulüplerin dikkatini çekti.

REÇBER'İN KISA SÜREN BEŞİKTAŞ MACERASI!

Kasımpaşa'daki transferleriyle gündem olan Serkan Reçber'in ise kısa süren Beşiktaş kariyeri de akıllara gelen bir başka konu oldu. 20 Haziran 2018'de altyapı direktörlüğüne getirilen Reçber, 7 Ağustos 2018'de "fikir ayrılıklarını" gerekçe göstererek istifa etmişti.

UMUT GÜNER'LE SORUN YAŞADIĞI KONUŞULMUŞTU

O dönemin transferden sorumlu yöneticisi Umut Güner'le sorun yaşadığı belirtilen Reçber, sonrasında ise yorumculuk kariyerinin ardından Kasımpaşa'ya geçti. Reçber'in bulduğu genç isimler takdir toplarken, sürekli altyapı hamlesi yapmayı planlayan Beşiktaş'ın bu süreçte kalıcı bir isim bulamaması taraftarların da tartıştığı konularım başında geldi.

SERKAN REÇBER BEŞİKTAŞ'TAN NEDEN AYRILDI? İŞTE O AÇIKLAMA

Serkan Reçber'in Beşiktaş'tan ayrılmasının ardından TRT ekranlarında yaptığı açıklama ise şöyle: 

"Beşiktaş'ta gerçekten mutlulukla uzun bir süre çalışmayı planlayarak görevi kabul ettim. Tabii devamında özellikle transferde yaşadığımız fikir ayrılıkları ve görüş farklılıkları neticesinde sevdiğim ve sevildiğim camiada belki duygu olarak devam etmem gerekse de profesyonel olarak düşündüğümüzde ideallerimizin ve hedeflerimizin uyuşmadığını gördüm ve fayda sağlayamayacağıma inandığım için ayrılma kararı verdim. Gerçekten görev yaptığım süre içerisinde Sayın Fikret Orman'ın sevgisini ve desteğini hep hissettim. Metin Albayrak'la çalıştım. Özü ve sözüyle ne kadar iyi bir Beşiktaşlı olduğunu gördüm. Ancak ifade ettiğim gibi transferlerdeki görüş ayrıntıları ve farklı düşüncelerimiz neticesinde kalmamın, sağlıklı bir şekilde çalışabilmemin mümkün olmadığını görerek gerçekten sevdiğim ve uzun süre çalışmayı planladığım Beşiktaş'tan profesyonel düşünerek ayrılmaya karar verdim. Altını kalın çizmem gerekiyor ki sözleşme şartlarım ve sürem gerçekten çok iyiydi. Ama dediğim gibi profesyonel düşünmem gerekiyordu. Duygularımı bir kenara bırakmam gerekiyordu. Çünkü karakter olarak, olduğum yerde yorum katmam ve fark yaratmam gerekiyor ki katkı sağlayabileyim. Gördüğümüzün üzerine böyle bir kararı aldım. Kimse bana git demedi. Yani fayda sağlayamayacağıma inandığım için bırakmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum."

Duhuliye.com