Bir grup genel kurul üyesi, Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu hakkında 2020 mali genel kurulunda çıkan ibra kararının iptali istemiyle dava açtı.

2020 yılı ibrasının iptal edilmesi istenirken, davacı genel kurul üyelerinin gerekçelerinin Fulya davasının zamanaşımına uğratılması ve eski teknik direktör Abdullah Avcı'ya ödenen yüklü tazminat olduğu öğrenildi.

Beşiktaş'ta uzun zamandır takip edilen Fulya davasında Yargıtay'dan Beşiktaş lehine karar çıkmasına rağmen gerekli hukuki hamleler yapılmamış ve Beşiktaş'ın burada uğradığı zarar sorumlulardan tazmin edilememişti. Teknik Direktör Abdullah Avcı'yı göreve Fikret Orman yönetiminin getirmesine karşın görevine son veren yönetim Çebi yönetimi olduğu için, Avcı'nın ayrılığında tazminat ödemek de mevcut yönetime düştü. Başkan Ahmet Nur Çebi, Abdullah Avcı ile ayrılık şartlarını sözlü olarak konuşmalarının, tazminat maddesini yeni bir anlaşmayla kaldırmayıp hocanın sözüne güvenmelerinin iyi niyetli bir hata olduğunu söylemişti. Abdullah Avcı Beşiktaş'tan, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararıyla yaklaşık 18 milyon TL'lik bir tazminat almaya hak kazanmıştı. 

Ahmet Nur Çebi yönetiminin 2020 yılının ibrasının iptalini isteyen genel kurul üyeleri, Beşiktaş'ın bu konularda yönetimsel yanlışlar yüzünden zarara uğratıldığını savunuyor.

Duhuliye.com ÖZEL HABER