Beşiktaş Yönetim Kurulunda geçtiğimiz yıllarda Basın sözcüsü olarak görev alan BJK TV kurucusu gazeteci Reha Muhtar Duhuliye.com' a konuştu.


Usta Gazeteci Şenol Güneş'ten boşalan koltuğa, Abdullah Avcı'nın oturmasını "Doğru bir tercih" olarak yorumladı.

Reha Muhtar'ın dikkat çekici tespitiyse yeni sezon öncesi her şeyden önemli olarak nitelendirdiği “Yönetimsel hamleler sonucu belirler” ifadesindeki açılımı.

Avcı; bu özellikleri taşıyan biri.

Beşiktaş'ta bir teknik adam başarılı olacaksa yönetme gücü yüksek, liderlik vasfı bulunan. Kendi kariyerine çalıştığı takımın başarısı dışında değer yargısı olmayan... Yani menajerler olsun, farklı dengeler olsun, futbol doğruları dışında başka hiç bir düşüncesi olmayan hocalarla başarılar kazanılabilir.

Şenol Güneş bunu gösterdi

Şenol hoca bu dengeleri koruyan bir teknik adamdı. Sadece takımı antre ederek Beşiktaş'ta başarılı olamazsınız. Gerektiğinde Camiayı yönetecek bir profiliniz olmalı. Futbolun patronu olmalısınız. Avcı bu ekolden gelen bir teknik direktör. Sorumluluk almaktan kaçınmayan bir yapısı var. Ben Abdullah hocanın gerek kişilik yapısı, gerek meslek anlayışı, gerek iş ahlakı açısından bu özellikleri taşıyan biri olduğunu düşünüyorum. Çizgisini bozmadan devam edebilirse başarılı olacağını düşünüyorum.

Bu özellikler olmazsa olmaz.

Oyun içinde hamle becerisi olan, yıldız oyuncuları yönetebilen ve en önemlisi genç ve gelecek vadeden oyuncuları merkezinde tutarak, onları bulup şans veren bir anlayışta. Başarıya uzanan yolda bunların çok önemli olduğunu biliyorum.

Sergen Yalçın “Duygusal

Beşiktaş büyük bir camia; İşler her zaman yolunda gitmeyebilir. Teknik Adamlar, yönetim ve taraftar üçgeninde köprü oluşturarak zaman zaman yaşanabilecek krizin büyümesini önleyebilirler...Ya da tam tersi köprüleri yıkabilirler. Sergen Yalçın Teknik Direktör olarak yeterli deneyime gelinceye kadar, özellikle yetiştiği bu camiada duygusal davranışların önüne geçmeyebilirdi. Sinirlendiğinde ipleri koparabilir, böyle bir handikap her zaman olabilir. Avcı bu tarz bir duygu durumu yaşamayacağından böyle bir süreç olursa mantığı ön planda tutacaktır. Bu olası bir iç çatışma tehlikesinden Beşiktaş'ı uzak tutacaktır.

Yönetimsel Doğrular ve Yanlışlar Sonucu Belirler

Yönetimin bir çok konuda doğru İşler yaptığı iki sezon var. İki sezonun sonunda Beşiktaşlı futbolcuların elinde yükselen kupalar var. Sadece oyuncu satma derdine düştüğü gidenin yerine ne olduğu belli olmayan oyuncuların transfer edildiği, oyuncu alacaklarının ödenemediği dönemler sonuçlar ortada. Hedefe giden yolda tek doğru anlayışınız varsa yani tuhaf ilişkilerden garip transferlere imza atmazsanız... Beşiktaş başarılı olur.

Çöpe Atılan Paralar

Örneğin Miran, Larin, Rocco... Bunlara ödenen yıllık ücret ortalama 1,5 Milyon € bandında. Bir sezonda kasadan çöpe atılan 30 – 40 Milyon TL civarı para... Yazık günah.

Pepe'ye verilen paraya acıma

Pepe gitmese Beşiktaş, Galatasaray’a asla kaybetmezdi. Vida-Pepe ikilisi o maçın hakemini bile geçiremezdi. Ben iddia ediyorum Pepe gitmese kalsa şampiyonluk gelmişti. Pepe gibi adamlar dünyaca kalitesi tescilli yıldızlar. O paranın aşağısına hiç bir yerde oynamazlar. Pepe nereye giderse gitsin en iyi performansıyla oynar. Takım ayrımı, Lig ayrımı yapmaz. O gibi adamların her şeyden önce kendi kariyerlerine saygıları var ve bunun için oynarlar.

Uzun lafın kısası...

Yönetim Kulübün çıkarlarını, takımın hedeflerini her şeyin üzerinde tutarsa, Abdullah Avcı' da tıpkı Şenol Güneş'in ilk iki sezon yaptığı gibi gereğini yapar. O meziyetler onda var. Takımın başarsı ve ya başarısızlığı, bence tamamen buna bağlı olacaktır.

Diyerek sözlerini tamamladı.

duhuliye.com