YÜZÜNCÜ YIL ŞAMPİYONLUĞU...

O dönemde Beşiktaş 10 seneye yakın bir süredir şampiyonluk kazanamıyordu. Kulübün tarihine adımızı yazdırdık. Çok özel anlardı, çok özel bir şampiyonluktu.

BEŞİKTAŞ'A TRANSFERİ

Lucescu beni tanıyordu ve oyun stilimi biliyordu. Öne doğru çıkan bir stoperdim. Roma ile sözleşmem bitiyordu. İstanbul ve Beşiktaş'la tanışınca transferim gerçekleşti.

Çok sert ve iyi oyun kurabilen bir stoperdim. Avantajım futbola orta saha olarak başlamamdı. Orta saha kökenli olduğum için atağın nasıl şekillenmesi gerektiğini, oyunu nasıl kuracağımı biliyordum. Günümüzde böyle stoperler bulmak zor. Sert bir oyuncuydum, rakibin sizi geçmesine izin veremezsiniz.

BEŞİKTAŞ'A OYUNCU ÖNERİYOR MU?

Beşiktaş'tan ayrıldığım dönemde yönetimle aram iyiydi. Brezilya'ya geldiklerinde fikir alıyorlardı, yardımcı oluyordum. Bobo'nun transferinde "genç bir oyuncu, faydalı olur" diyerek alınmasına yardımcı olmuştum. Yönetim değiştikten sonra kimse beni aramadı. Desteğime taraftar olarak devam ediyorum. Önemli olan Beşiktaş'ın iyi kadrolar kurması.

OLAYLI SAMSUNSPOR MAÇI...

Hakem hataları olmamış olsaydı Beşiktaş o sene de kesinlikle şampiyon olurdu. Ben o maçta ikinci sarı karttan atıldım. Çok gergin bir maçtı. Hepimiz hak etmediğimiz şekilde atıldık. Yakın zamanda Lucescu ile o maçı tekrar konuştuk. O gün sahada olan her şey saha içinde değil saha dışında kurgulanmıştı.

LUCESCU'DAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM

Kariyerimin başından beri hep büyük teknik direktörlerle tanıştım. Lucescu'dan çok şey öğrendim. Benim sevdiğim, ofansif bir sistemi var. Ondan öğrendiklerimi kendi sistemimle birleştirdiğimi söyleyebilirim.

BİRLİKTE OYNADIĞIM EN İYİ FUTBOLCU...

Sergen Yalçın için çok mutluyum. Kariyerim boyunca oynadığım en iyi futbolcu Sergen Yalçın'dı. Top Sergen'e geldiğinde öyle pozisyonlar oluyordu ki hayal bile edemiyordunuz. Beşiktaş Sergen'le şampiyonluklar, hatta Şampiyonlar Ligi bile kazanabilir.

BEŞİKTAŞ BENİM HAYALİM

Bragantino'da çok iyi 2 sezon geçirip şampiyon olduk. Ülkem dışında bir deneme yapmak için Japonya'yı tercih ettim. İlerleyen dönemde Türkiye neden olmasın? Beşiktaş teknik direktörü olmak benim hayalim. Japonya'da 2 sezon oynamştım, burada çalışmayı istiyordum. Beşiktaş'ta da çok güzel anılarım var. Beşiktaş'ta çalışmak benim hayalim.

BEŞİKTAŞ TARAFTARININ YERİ AYRI

Bugüne kadar çok büyük taraftarların önünde oynadım. Hepsinin yeri ayrı ama Beşiktaş'la birlikte Fenerbahçe ve Galatasaray'la oynadığım derbilerdeki baskıyı hiç unutamadım. Semt takımı olarak da Beşiktaş'tan başka bir takım görmedim. Benim için en özel taraftar Beşiktaş taraftarıdır.

EN İYİ PARTNER RONALDO

Palmeiras ve Roma'da da çok iyi partnerlerim vardı ama Ronaldo ile ilişkimiz çok farklıydı. Onunla birbirimizi tamamlayabiliyorduk. Kariyerim boyunca birlikte oynadığım en iyi oyuncu Ronaldo diyebilirim.

SARI KART GÖRMEYEN STOPER, STOPER DEĞİLDİR

Maçları çok büyük tutluyla oynuyorsunuz. Oynadığım pozisyon itibariyle fiziki müdahalelerde bulunmam gerekiyordu. Herkes o takımın çok iyi futbol oynadığını söylüyor, bu da bizim doğru iş yaptığımızı gösteriyor. Sarı kart görmeyen stoper, stoper değildir.

SERGEN O GOLÜ HAK ETMİŞTİ

O maçları, o duyguları kağıda dökmek, anlatmak imkansız. O maçların, o sezonun kaderini belirleyen oyuncu Sergen'di. O golü atmayı Sergen hak etmişti.

HAKEM DENİNCE AKLIMA...

VAR varken hakem hatalarının bitmesi gerekiyor ama halen devam ediyor. Sanırım hakemlerin kendilerini geliştirmesi gerekiyor. Hataların düzeleceğini umuyorum. Hakem konuştuğumuz zaman aklıma 101. yılda kaçan şampiyonluk geliyor, bunu kabullenemiyorum.

En son geçen sene Türkiye'ye geldim, bazı arkadaşlarımı gördüm. Özellikle Beşiktaş taraftarının hayatımda çok büyük önemi var. Onları kalbimde taşıyorum. En kısa zamanda yeniden Türkiye'ye gelmek istiyorum.

Duhuliye.com