Toplam 100 dakikayı aşan bir müsabakada top 41:15 oyunda kalmış.

Yani pazar akşamı tv başında geçirdiğimiz iki saatin sadece yüzde 40’ında futbol izledik. Zamanımızın yüzde 60’ı çalındı bizden. Stada giden taraftar bilete bir servet ödüyor. Evinde izleyen sporsever, Digiturk’e ciddi bir meblağ ödüyor. 

Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerine ve futbolcularına sesleniyorum buradan: Eğer maça çıkıp sürenin yüzde 60’ını itişip kakışarak geçirecek, futbol oynamayacaksanız, o zaman insanların parasının yüzde 60’ını iade edin! Bu futbola bu para çok fazla.

BÜTÜN ATAKLARINIZ HIZLI OLAMAZ 

İşler iyi gidiyor gibi görünüyorken Beşiktaşlılar’ı uyarmak isterim: İsmael’in çizgisi maalesef Vitor Pereira’yı andırıyor. Pereira’nın Fenerbahçe’de muvaffak olamayacağını 3. haftada Altay’ı yendikten sonra söylemiştim. O sırada namağluptu, gol bile yememişlerdi. Bu futbolla sezonu tamamlayamayacaklarını ifade etmiştim. İsmael’in de bu sürekli uzun top, telaşlı futbol ve kaos stratejisi büyük maçlarda işe yarıyor gibi görünse de, ligdeki 20 takımın 12-13 tanesini çözemeyecektir. Büyük takımların zaman zaman sabırlı oynaması, topa sahip olması, oyunu domine etmesi gerekir. Bütün ataklarınız hızlı olamaz, sürekli çabuk oynanamaz, blok halinde kapanan Anadolu takımlarına karşı set hücumuyla gol atabilmeyi bilmelisiniz. İsmael’in oyunu şu ana kadar tamamen uzun top, çabukluk ve kaos odaklı. Oyun repertuvarını geliştirmezse işi zor olabilir.

BiN YILLIK KLiŞELER

Hamit Altıntop tam sayfa röportaj vermiş. Söylediği şeyler, Türk ekolü oluşturalım; Süper Lig’de genç antrenörlere şans verelim gibi bin yıllık klişeler! Süper Lig’de genç antrenörlere şans verilmediğini iddia eden Altıntop, milli takımın başına 60 yaşında bir Alman’ı getirdi! Üstelik o Alman’ın kendi liginde bir karşılığı yok. Ayrıca şu anda Süper Lig’de antrenörlerin yaş ortalaması 47. Avrupa’nın 5 büyük liginden hepsinden genciz o departmanda! Doğrusu ben Altıntop’tan daha spesifik, daha altı dolu öneriler beklerdim. Mesela, Süper Lig’de topun oyunda kalma süresini nasıl artıracağız? Avrupa ülkeler sıralamasında 20’nci basamaktan yukarıya nasıl tırmanacağız? Yabancıyı sınırlayarak nereye varmak istiyorlar? Bu ligde yabancıyla rekabet edip onu yenemeyen yerli, aynı yabancıyı uluslararası maçta nasıl yenecek?