Levent Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"ZOR DURUMLARDAN ÇIKIP HESAP VERİLMESİ LAZIM"

"İki listede de başkan adayları değerli Beşiktaşlılar. Zor şartlar içinde Beşiktaş'ın yönetimine talip olmaları iyi niyetlerinin birer işareti. Kulübe faydalı olabileceklerini düşünüyorum. Ahmet Nur Çebi, seçim öncesi başkanlık için kazanmaya daha yakın görünüyor. Ama her zaman Fuat Çimen arkadaşımızın da yolu açık, Beşiktaş'a hizmet etme şansına da sahip. İnşallah başarılı olurlar. Beşiktaş için hayırlı olmasını diliyorum. Beşiktaş büyük bir takım, büyük bir kulüp... Ama maalesef çok zor durumlarda, bu durumlardan kulübün çıkması lazım. Bu durumun sorumlularının da hesap vermesi lazım." 

"ÇEBİ, 'HESAPLAR SORULACAK' DEDİ AMA..."

"Ahmet Nur Çebi'nin önceki dönemlerinde yanlış şeyler yapıldı. 'Hesaplar sorulacak' denildi ama sorulmadı. Beşiktaş'a zarar verenlerin ya da sebep olanların yanlarına kalmaması lazım. Tabii diğer takımlar da benzer durumlarda ama biz bu durumda olmayabilirdik. O dönemlerde yönetiminde olduğum için bilerek konuşuyorum. Zaten yanlışlara tahammül edemeyerek de istifa ettim. Hepimiz Beşiktaş'ın kurtulması için adımlar atmak durumundayız. Ancak şunu söyleyeyim, bu adımı hiç kimse atamaz. Hükümetten belli bir destek gelmezse oldukça zor bir iş. Beşiktaş'ın ödemesi gerek faiz sadece 400-500 milyon civarında. Neyle ödeyeceksiniz? Sağ olsun Ahmet Nur Çebi elinden geleni yapıyor ama bütün servetini kulübe bağışlayacak hali yok herhalde."

"BORÇLARIN ÖTELENMELİ; YABANCI SAYISI AZALMALI"

"Yapılması gerek şeylerin başında bu borçların çok uzun vadelere ötelenmesi lazım. Bunu da devletten başka yapabilecek bir güç yapamaz. Spor Kanunu'nun bir an önce çıkması ve uygulanması gerekiyor. Çok zor günler önümüzde. Birçok şeyde de hamle yapılması gerek. Borçların ötelenmesi de sadece geçici olarak katkı sağlar. Bunun yanı sıra yabancı sayısının da azalması gerek. Şu anki bile çok fazla. Ben ayrıca Türkiye Faal Futbol Adamları Derneği genel başkanıyım. Bünyemizde çok değerli spor adamları var. Yabancı sayısının azaltıp bir an önce altyapıya dönülmesi gerekiyor. Genç futbolcuların sahneye çıkması gerek. Hatta A takımdan önce genç takımların maçları da oynanabilir. Hem ilgiyi artırır hem de o çocukların da gelişimi açısından önemli olur. Sahalarımız da bunu yapmaya müsait. 2 maç oynamakla sahalara bir şey olmaz. Yeniden yapılanma için bu şart. Altyapıdan oyuncu oynatma zorunlulukları getirilmeli. Tabii bir de menajerler var. Genç takımların maçlarından ayrılmıyorlar. Ve o oyunculara kapıyorlar, götürüyorlar.  Seba'dan bu yana birçok yönetimde yer aldım. Gençlerin maçlarını geçin, Süper Lig maçlarında bile maça gelmeyen yöneticiler vardı. Altyapı ile ilgilenmeyince zaten yeni isim çıkmıyor. Çıkanlar da kapılıyor başkaları tarafından."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ