Bundan böyle, hakem atamalarının ‘hakem atama prensibi’ ile değil ‘matematik bilimi’ ile değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim.

Şöyle ki; 8 Mart hakem operasyonu sonrası elimizde 15 hakem kaldı. Mete Kalkavan da kararın ardından, bu şartlarda görev alamayacağını belirterek kenara çekildi. Operasyon öncesi, Galatasaray-Rizespor maçını yöneten Ümit Öztürk, Rizespor cephesinin öfkesine neden olmuştu! Görev alacaklar listesinde olmasına rağmen ona da görev verilmiyor.

Artık tarih oldu!

Bu hafta Trabzonspor-Beşiktaş gibi önemli bir maç var. En azından bu maçın 4. hakemi Süper Lig hakemi olmalı. Bu işin hastalığı var, sakatlığı var, ailevi sorunların ortaya çıkma ihtimali var.

Yani haftaya başlarken en az bir hakeminizi yedeklemeniz gerekir. Henüz VAR atamalarını hesaba katmadım bile. Matematikteki dört işlemi biliyorsanız, bu şartlarda elinizde zoraki 10 hakem kaldığını hesaplarsınız. ‘Şu hakemin bu hafta maçı nasıl olur? Bu hakem şurada şu hatayı yaptı... Bu hakem bu maçın altından kalkamaz...’ gibi değerlendirmeler de artık tarih oldu! Maçları yönetecek hakem ekibini sayısal olarak oluşturabildiğiniz müddetçe, diğer eleştirilerin anlamı kalmadı.

MHK’nın seçme şansı yok

MHK’nin seçme ihtimali olmadığı için mutlaka maç vereceği isimlerden olan Zorbay Küçük, Trabzonspor-Beşiktaş maçına düşmüş.

Yakın zamanda Fenerbahçe-Trabzonspor maçından geçer not alamamıştı. Baskı altındayken hem maçın kontrolünü hem de kendi kontrolünü kaybettiğini birkaç maçta gözlemlemiştik. Atmosferi yüksek olan bu maçta da işinin zor olduğunu düşünüyorum. Bu maç onun için kolay geçmeyecek!

Deniz ÇOBAN / Fanatik