TFF  soruyor “ Başkan Kim “  .

Atıf Keçeci bu konuyu 9 Ocak 2020 günü BJKAS Genel kurulunda toplantıyı idare eden Mesut Urgancılar ‘ a sormuştu . TFF  her konuda muhatap olarak Futbol şubesinin bağlı olduğu kurumun yönetimini kabul eder. Yani davul birinde tokmak birinde işi hiçbir ciddi kurumun kabul edebileceği yönetim biçimi değildir. Ülkemizde ki tüm kulüplerin Futbol şubesinin yönetimlerinde ana sermaye dar olan dernek başkanı ve çoğunlukla yönetim kurulu üyeleri görev almaktadır. Önceki yazımda belirttiğim gibi başkan A.N.Çebi’nin neden A.Ş yönetiminde olmadığı sorusuna verdiği cevaplarda hep “korksam diğer Dernek İktisadi işletmelerinde görev almazdım” demektedir . Bende B.J.K.İktisadi işletmeler ile BJKAS de sorumlulukların farklı olduğunu söylüyorum. Tekrar ediyorum Dernek İktisadi İşletme A.Ş.lerinde hisseniz kadar sorumluluk taşırsınız bu da % 1 lerin bile altındadır. BJKAS de ise temsil imza yetkilileri devlet alacaklarında sınırsız sorumluluk taşır. Yani başkanın bu savı işi bilenleri sadece acı acı gülümsetir. Bu tercihte öne sürdüğü bir hususta “kuvvetler ayrılığı”dır. Hem kuvvetler ayrılığı diyeceksiniz hem de teknik direktörün sözleşme imza töreninde baş köşede oturup fotoğraf vereceksiniz ,bu da kendisinin bu düşüncesine ters düştüğünün resimli anlatımıdır.

TFF çelişiyor…

TFF son olarak hangi usulden para ve en önemlisi “ Hak mahrumiyeti” cezası vermiştir. Hem seni kulüp başkanı olarak tanımıyorum diyeceksin sonra ceza vereceksin. Sportmenliğe aykırı bir suç işlenmesinde gideceğin hukuki yer TFF Statü ve talimatları değil 6222 sayılı yasa veya diğerleridir. Bu çelişki izaha muhtaçtır.

SPK sadece seyrediyor..

Bu noktada bir de işin Sermaye Piyasası Kurulunun işlevleri konusu var . Sermaye şirketleri adına konuşanların çok dikkatli olmaları gerekir . Açıklamaları “manipülasyon” a yol açtığı durumlarda müdahalesi gerekirken olayları seyretmeleri yatırımcıyı korumamaktır. Bu konu da bir örnek vermek gerekirse A.N.Çebi’nin BJK Dernek başkanı olarak 07 Aralık 2019 tarihinde Radyo Beşiktaş adlı yayın kuruluşunda yaptığı konuşmada “ kulübün Avrupa kupalarına katılamama olasılığı olduğunu, TFF Lisans Kurulu’nun bütçe sebebiyle Beşiktaş’ a transfer izni vermediğini” açıklamıştır. Bu da BJKAS

nin olası Avrupa kupalarına katılım , performans , reklam geliri ,yayın geliri v.s. gibi bütçesinin en önemli gelir kaynaklarından mahrum kalacağının anlatımıdır. Bu mevcut yatırımcıyı tedirgin ederken müstakbel bireysel ortak olmayı planlayanlara caydırıcı etki yapacak bir beyandır , o günkü BJKAS ın seansta ki işlemlerinin incelenmesi önemlidir.

SPK na soruyorum, bu açıklamalar yazılı ,görsel ve de sosyal medyada çok geniş yer bulurken SPK olarak en baştaki işinizin bireysel yatırımcıyı koruyup kollamak olduğuna göre bu konu da nasıl bir işlem yaptınız. Cevabınız yok ise;  “sizin manipülasyon” anlayışınızın anlam karşılığı nedir ? Kaldı ki açıklamaları yapan dernek başkanının yönetiminde olmadığı bir sermaye şirketi hakkında görüş bildirmesi SPK tebliğlerine ve sözleşmelerine aykırı bir durum değil midir? Şahsımda bir BJKAS bireysel yatırımcısı

olduğundan bu soruları sormada kendime hak tanıyorum.

Yazım uzadığından 2.nci sırada düşüncelerimi aktarmayı planladığım   G. Sekreter Mesut Urgancıları

“ Dairelerde yok paralarda yok” konusunu gelecek yazıya bırakıyorum..