Dünyayı sarsan koronavirüs futbolu her açıdan vurmaya devam ediyor. Virüs Beşiktaş'a ikinci bir darbe daha vurdu.

Mali açıdan içine girdiği darboğazı aşmak için 19 Mart'ta bir bağış kampanyası düzenlemeyi planlayan siyah beyazlı yönetim bu çalışmayı şimdilik iptal edecek.

"Koronavirüs nedeniyle mümkün değil"

Ajansspor'a konuşan Beşiktaş İkinci Başkanı ve İletişim Sorumlusu Adnan Dalgakıran, "Biz bu kampanya çerçevesinde çeşitli toplantılar organize edecektik. Yemekli toplantılar, balolar, derneklerle buluşmalar gibi... Ancak Koronavirüs nedeniyle bu tür etkinlikleri gerçekleştirmemiz mümkün değil" dedi.

Virüs nedeniyle ekonomik olarak da bir sıkıntı oluştuğunu belirten Dalgakıran, "Bu koşullarda insanlardan maddi talepte bulunmak da doğru değil. Dolayısıyla bağış kampanyasını bu koşullarda yapmamız mümkün olmayacak" dedi.

500 milyon TL gelir hedeflenmişti

Beşiktaş'ın tüzüğünde kulübün kuruluş tarihi 19.03. 1903 olarak belirtiliyor. Kulüp de buna istinaden 19.03'te bağış kampanyası yaparak 250 ile 500 milyon lira arasında bir gelir elde etmeyi planlıyordu.

Bağış kampanyası için gerekli izinleri alan kulüp, baranın acil ihtiyaçlar için kullanılması için borç yapılandırması yaptığı Ziraat Bankası ile de anlaşma sağlamıştı.

Haber Kaynağı: Ajansspor