Arın, Beşiktaş Aygaz'ın lig ve EHF Erkekler Avrupa Ligi'ndeki hedefleri hakkında açıklamalar yaptı. Peki Beşiktaş'ta kaç koronavirüs vakası var? İşte bütün detaylar...

"Kadro kurmakta zorlanıyoruz"

"İlk önce sağlık" diyen tecrübeli antrenör, "Bir şeylerin devam etmesi önemli ama maçların devam edebilmesi için de sağlık şart. Önceden de bizde vakalar olmuştu ama bu sefer uçakta yolculuk söz konusuydu. Gerek tedbirleri aldık ve maçı ertelettik. Güneysu maçının ardından EHF Avrupa Ligi'nde maçımız vardı. Pazartesi yola çıkacaktık. Şimdi kadro kurmakta zorlanıyoruz ve o maç da ertelenecek. 6 oyuncumuz ve 1 hoca karantinada. Avrupa maçından sonra da 2 haftalık milli takım süreci var" dedi.

"En az vakası olan takım avantajlı olacak"

Koronavirüs koşullarında oynanan Hentbol Süper Ligi'ni değerlendiren Müfit Arın, "En az koronavirüs vakasına rastlayan takım avantajlı olacak. Çok sağlıklı bir lig olacağını düşünmüyorum. Ligde şampiyonluğa oynamak istiyoruz. Bu sezon farklı bir misyon edindik. Gençleri Türk hentboluna kazandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Çok farklı ekonomiler yarışıyor"

'EHF Erkekler Avrupa Ligi'ndeki hedefleriniz neler' sorusuna yanıt veren 58 yaşındaki çalıştırıcı, "Burada çok farklı ekonomiler yarışıyor. Bu ligde hem ekonomik koşullar hem de branşın o ülkedeki popülaritesi önemli. Beşiktaş'ın bu kadroyla ve ekonomi ile, EHF Erkekler Avrupa Ligi'nde bulunması büyük bir başarı. Bu ligde mücadele edebilmek için 22 kişilik bir kadro gerekiyor. Biz yine de elimizden geleni yapacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Ajansspor