Beşiktaş’ın sezon içinde gösterdiği inişli çıkışlı performansı değerlendiren Volkan Tümkor, siyah-beyazlıların güçlü rakiplerine karşı aldığı galibiyetlere rağmen, alt sıralardaki takımlara beklenmedik puanlar kaybettiğini vurguladı.

"Türkiye Kupası’nda zorlu deplasmanlara gitmesine rağmen gruptan namağlup lider çıkan Beşiktaş, ligde Fenerbahçe, Trabzonspor, Galatasaray gibi güçlü rakipleri yenmeyi başardı. Üstelik Avrupa'da Athletic Bilbao ve Lyon gibi önemli rakipleri de mağlup etti. Ancak aynı takım, ligde düşme hattındaki Adana Demirspor, Hatayspor ve Gaziantep FK’ya önemli puanlar kaybetti."

Tümkor, Beşiktaş’ın Ekim sonu ile Ocak başı arasındaki 9 maçlık süreçte 27 puanın 20’sini kaybettiğine dikkat çekerek, "Bu takım büyük maçları kazanabiliyorsa, bu puan kayıpları neden yaşandı?" sorusunu yöneltti. İç sahada Göztepe ve Kasımpaşa'ya öne geçmesine rağmen kaybedilen puanlar, Gaziantep FK karşısında son dakika golüyle bırakılan 2 puan, siyah-beyazlıları şampiyonluk yarışında geriye düşürdü. 

Sezon boyunca tartışılan hakem kararları ve yönetimin yabancı hakem konusundaki etkisizliği de Tümkor’un gündemindeydi. Beşiktaş’ın Galatasaray derbisindeki hakem kararları nedeniyle 6 puanlık maçı kaybettiğini belirten Tümkor, bu faktörlerin de şampiyonluk yarışındaki kritik etkisine vurgu yaptı.

Beşiktaş’ın bu sezon zirveden kopmasını hem saha içindeki performans dalgalanmalarına hem de yönetimsel ve hakem kararlarına bağlayan Tümkor, “Bugün o kaybedilen puanlar eklenmiş olsaydı, Beşiktaş lider olabilirdi” dedi.

duhuliye.com

Hbr1903

HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..