Geçtiğimiz yıl mali sıkıntılar nedeniyle erkek voleybol takımı faaliyetlerini durdurma kararı alan kulübümüzde bu kez kadın voleybol takımı için benzer sıkıntılar yaşanıyor.

Duhuliye.com’un edindiği bilgiye göre bu sezon Kadın voleybol takımımızda hiçbir oyuncuya maaş ödemesi yapılmadı. 5 aydır ödemeleri yapılmayan oyuncular hali hazırda kulübe ihtar çekti.

Peki şimdi ne olacak?

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun talimatları gereği ödemesi yapılmayan oyuncuların önce ihtarname göndermesi gerekiyor. Gönderilen ihtarnamenin ardından 10 gün içerisinde ödeme yapılmazsa oyuncu hem serbest kalıyor hem de tüm alacaklarını almaya hak kazanıyor. Yani geriye dönük alacaklarda da bir yapılanmaya gidilmesi mümkün olmuyor.

TVF’nin kararı bekleniyor

Ayın 17’sinde biticek olan Olimpiyat elemelerinin ardından TVF’nin bu konu hakkında toplanması bekleniyor. Takımımızda oyuncuların antrenmanlara düzenli olarak çıktığı ancak bir çoğunun yeni takımlarla prensipte anlaştığı gelen haberler arasında. Edindiğimiz bilgiye göre Büşra Kılıçlı - Türk Hava Yolları ile, Fulden Ural – Karayolları ile, Merve Dalbeler – Eczacıbaşı ile, Arelya Karasoy ve Ceyda Aktaş Aydın Büyükşehir Belediye ile anlaşmış durumda. Takımımızın bir diğer oyuncusu Dilara Bilge’nin ise yurtdışı temasları devam ediyor.

11 hafta sonunda ligde 11. Sırada yer alan takımımızda oyuncuların bir çoğunun gönderdikleri ihtarnamenin üzerinden 10 günlük sürenin geçtiği ve serbest kalmak için TVF’nun kararını bekledikleri öğrenildi.

duhuliye.com