“BEŞİKTAŞ ÇOK TECRÜBESİZ BİR TAKIM”
Beşiktaş yeni sezona genç oyuncu ağırlıklı çok ciddi bir yapılanmayla başladı. Şu an 6 maçta 6 mağlubiyetle ligin son sırasında bulunuyor. Ben basketbolda gençleşmeyi, yapılanmayı çok seven, bundan çok heyecan duyan biriyim ancak basketbol genç oyuncuların rotasyona dahil olarak katkı verdikleri, maçların tecrübeli oyuncularla kazanıldığı bir oyun. Beşiktaş ise çok tecrübesiz bir takım. Savaşan, mücadele eden, oyunu bir noktaya kadar getiren ama oyunun sonlarında tecrübe eksikliğinden dolayı maçı tutamayan bir takım görüntüsü var.

 

“REKABET İÇİN TAKVİYEYE İHTİYAÇ VAR”
Beşiktaş kadrosundaki oyuncular oynadıkça gelişebilecek, potansiyelli oyuncular. Ancak bugün Türkiye Ligi basketbolda üst düzey bir lig. Rekabet ettiğiniz takımların bütçeleri belli. Beşiktaş’ın son getirdiği yabancı skorer oyuncu takımın maçta kalma süresini yükseltti ancak Fenerbahçe, Anadolu Efes gibi Euroleague takımlarını geçtim, ligin standart takımları bile bütçeleri ölçüsünde tecrübeli oyuncuların olduğu bir kadroyla yola çıkıyor. Bu noktada Beşiktaş’ta son dönemde yapılan yabancı takviyeleri tek başına yeterli değil, Beşiktaş sezon içinde tekrardan kadrosunu güçlendirme yoluna gidecektir.  Ahmet Kandemir oyuncu veritabanı konusunda donanımlı bir hocadır. Eksikleri giderecek oyuncuları mutlaka bulacaktır.

 

“REAKSİYON DOĞRU ZAMANDA GELEBİLECEK Mİ?”
Beşiktaş’ın bu sene bu bütçelerle fikstüre bakıp, belli rakipleri gözüne kestirip hedef maç olarak belirlemesi, “Ben bu maçı alırım” inancıyla oynaması gerekiyor. Örneğin ben geçtiğimiz haftaki Fethiyespor maçını Beşiktaş’ın kazanabileceği bir maç olarak görüyordum. Basketbolda reaksiyon vardır, takımlar mutlaka gidişata karşı bir reaksiyon gösterir, sezon içerisinde mutlaka maçlar kazanır ancak bu reaksiyon doğru zamanda gelecek mi, Beşiktaş maç kazandığı zaman bu galibiyet Beşiktaş’ın işine yarayacak mı, önemli olan o.

 

“BEŞİKTAŞ, KESİNLİKLE BASKETBOLUN İÇİNDE OLMALI”
Ülkemizde futbol odaklı bir spor kültürü olabilir ancak ben mazisi olan, taraftarı olan bütün kulüplerin bütün spor branşlarında başarıyı kovalayacak, en azından belli bir standardı yakalayacak takımlar kurması gerektiğini düşünüyorum. Beşiktaş; milyonlarca taraftarı olan, büyük bir camia. Basketbol ülkemizde önemli ve gittikçe daha geniş kitlelere yayılan bir spor dalı. Beşiktaş taraftarında basketbol kültürü de mevcut. Şampiyon oldukları sene Akatlar’ı geçtim, Sinan Erdem’i bile her maç doldurabilecek bir taraftar topluluğu yakalamış bir kulüp. Kapalı salondaki büyük bir ses, maçın bütün gidişatını değiştirebilir. Böyle bir kulüpte basketbol kesinlikle arka plana atılmamalı. 2012 – 2013 yıllarında takımın başantrenörü Erman Kunter iken gittiğimiz bir Barcelona maçında, Türk olduğumuzu öğrenen insanlar bize Beşiktaş’ı soruyorlardı. Büyük kulüpler için basketbolun bünyelerindeki imajı çok önemli. Beşiktaş da bu yüzden kesinlikle basketbolun içinde olmalı.

 

“TEK BİR FUTBOLCU BÜTÇESİ, BASKETBOLA YETER”
Basketbol takımlarında bütçenin rolü çok önemli. Ancak maliyeti çok düşük oyuncular bularak başarılı olmak da mümkün. Futbol takımının sadece bir transferinin bütçesi, basketbolda iyi bir takım kurabilmek için yeterli. Basketbol takımının iyi olmasına en az futbol kadar önem veren çok sayıda Beşiktaş taraftarının olduğuna eminim.

Duhuliye.com ÖZEL HABER