Beşiktaş basketbol takımı, geçen sezonki gençleşme hamlesiyle lige damga vurmuş, genç oyuncular beklentileri aşarak ligde yarı final oynama başarısı göstermişlerdi.

Yarı finalde lig ve Euroleague şampiyonu Anadolu Efes’e kaybetmelerine rağmen Beşiktaş’ın genç oyuncuları sezona damgasını vurdu.

Beşiktaş’ın bu başarısı tarihinde ilk kez NBA’e oyuncu vermesine kadar uzandı. Alperen Şengün’ün NBA’den sezon öncesi daveti almasıyla gururlanan Beşiktaş, bir diğer yıldızı Şehmus Hazer’i ezeli rakibine kaptırma tehlikesiyle karşı karşıya.

Siyah beyazlı formayla bu sezon 33 maçta görev alan ve performansıyla A Milli Basketbol Takımı'nın olimpiyat elemeleri kadrosunda yer alan Şehmus Hazer'in sarı lacivertli yöneticiyle yemek yediği ortaya çıktı.

Beşiktaş’ın gelecek vaad eden oyuncusu Şehmus, Fenerbahçe Basketbol Şubesi'nden sorumlu Yöneticisi Sertaç Komsuoğlu ile birlikte bugün Anadolu yakasında lüks bir restoranda yemek yedi.

Beşiktaş kulübü ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Şehmus Hazer'in, Komsuoğlu ile yaptığı görüşmeden Beşiktaş yönetiminin haberinin olmadığı belirtilirken görüşmenin içeriği ise bilinmiyor. Fenerbahçe’nin Şehmus’u transfer edebilmesi için Beşiktaş’a mutlaka bonservis ödemesi gerekiyor. Oyuncunun Fenerbahçe ile görüşmesine tepki gösteren Beşiktaş yönetimi, cazip bir teklif gelse dahi oyuncuyu ezeli rakibine göndermeye sıcak bakmıyor.

Beşiktaş'a geçen sezon Teksüt Bandırma'dan transfer olan Şehmus, Basketbol Süper Ligi'inde siyah beyazlı formayla 33 maça çıktı.

Maç başına ortalama 32.20 dakika görev alan Şehmus, toplamda 492 sayıyla takımına katkıda bulunurken maç başı 14.91 sayı ortalamasıyla oynadı.

1.90 boyunda olan ve şutör gard pozisyonunda oynayan Şehmus, A Milli Basketbol Takımı'nda da görev yaptı.

Öte yandan Beşiktaş basketboldan sorumlu yöneticisi Umut Şenol, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 

“Beşiktaş Basketbolda Hiçbir oyuncuya borcumuz yok Sözleşmesi devam eden oyuncularımızın bütün hakları bizde. Bugün medyaya yansıyan durumla ilgili gerekli aksiyonları alıp, açıklamaları yapacağız. Taraftarlarımız bu konuyla ilgili gönlünü ferah tutsun.” ifadelerini kullandı.

Duhuliye.com ÖZEL HABER