Alperen ve Şehmus başta olmak üzere genç yıldızlarıyla normal sezonda büyük işler yapan siyah-beyazlı ekip, başarısını play-off çeyrek finaline de taşıdı, 3. çeyrekte 22 sayı geriye düştüğü maçı nefes kesen sonla galibiyetle tamamlayıp durumu 1-0 yaptı.

ING Basketbol Süper Ligi’nde, Beşiktaş Icrypex, TOFAŞ’ı 92-90 yendi, seride 1-0 öne geçti.

Saha avantajını alan Beşiktaş, yarın evinde de kazanırsa yarı finale yükselecek.

İlk yarıda iki takımın da hücumda çok rahat oynadığı bölümde TOFAŞ kenardan gelen isimleri Christon ve Purcell ile geriden gelip öne geçti, devreyi 51-48 üstün bitirdi.

Ancak Alperen’i durdurmaya çalışırken Bursa ekibinin iki uzunundan Muhsin 4, Simmons da 3 faule ulaşmıştı.

3. çeyreğin ilk iki dakikasında Muhsin 5, Simmons 4 olunca Beşiktaş rahatlayacak derken ilk yarıyı sayısız bitiren Zubcic sahne aldı, 8 dakikada tam 19 sayı atıp, 80-58 ile farkı 22 yaptı,

3. periyot 84-69 tamamlandı.

TOFAŞ biraz kazandık fikrine kapılıp, biraz da hakemlerin (çok haklı oldukları da var) kararlarına fazla takılınca Beşiktaş’ın Şehmus ile başlattığı direncine karşı koyamadı.

Alperen de boyalı alanı mükemmel kullanırken, savunmada da adam değişmeli savunmasından tam verim alıp rakibi son çeyrekte 6 sayıda tutan Beşiktaş, Blackmon’ın şutlarıyla öne geçmeyi başardı.

Bu kadar kısa sürede yaşananlar gerçekten inanılmazdı ama Beşiktaş’ın son iki topta önce Alperen ile, ardından da TOFAŞ’ın iyi hazırlanan kenar oyununda Johnson’la hem de Simmons’a yaptığı blok, bu takımın karakterini net şekilde bizlere anlattı.

Beşiktaş pes etmedi, mücadele etti ve kazandı.

Ümit AVCI / Milliyet