“Beşiktaş’ın şampiyon olmasını umut ediyorum”

Mısırlı eski futbolcu, Beşiktaş’ın kendisi için ifade ettirdikleriyle ilgili olarak, “Beşiktaş’ın kalbimdeki yeri her zaman farklıdır. Orada top oynadığım dönemleri, büyük bir özlemle hatırlıyorum. Beşiktaş, harika taraftarlara sahip olan bir kulüptü. Elbette Beşiktaş’ın, bu sezon ligde çok başarılı olup, şampiyon olmasını umut ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Sergen büyük bir futbolcuydu”

Ahmed Hassan, 2003-2006 yılları arasında üç sezon Sergen Yalçın’la birlikte forma giymişti. Tecrübeli futbol adamı, eski takım arkadaşı hakkında övgülerde bulunarak, “Takımın başında Sergen Yalçın gibi önemli bir isim var. Sergen, oyuncu olarak çok yetenekli ve büyük bir futbolcuydu. Umarım, hocalık yaşantısında da bu şekilde devam eder. Bu süreçte taraftarların, onun yanında olması ve ona destek vermesi çok önemli. Kendisine yürekten başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Ahmed Hassan kimdir?

Kariyeri boyunca 184 kez Mısır Milli Takımı forması giyerek bir dünya rekorunu elinde bulunduran Hassan, Türkiye’ye ilk adımını 1998 yılında Kocaelispor’da atmış, daha sonra 2000 yılında Denizlispor’a geçmiş, iki yıl Gençlerbirliği’nde forma giydikten sonra 2003 yılında Beşiktaş’a transfer olmuştu.

Siyah-beyazlılarda 103 maça çıkan Mısırlı on numara 30 gol atmış, 15 de asist kaydetmişti.

Beşiktaş sonrasında Belçika ekibi Anderlecht ve Mısır takımı Zamalek’te oynayan Hassan, 2013 yılında futbol hayatını noktaladı. Tüm kariyerinde toplamda 452 maçta forma giyen eski yıldız, 114 gol atıp, 54 de asist yaptı.

Mısırlı futbolcu kariyeri boyunca, Türkiye Kupası, Belçika Ligi, Belçika Kupası, Belçika Süper Kupası, Mısır Premier Lig’i, Afrika Süper Kupası gibi şampiyonluklar yaşadı.