Kaya Çilingiroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Ahmet Nur Çebi'nin demek ki hakem çıkışı çok etkili olmamış. Etkili olsa Batshuayi'nin ayağına basmada net sarı var. Hadi top oyunda değil, penaltı olmaz. Bir de Emirhan'ın penaltı pozisyonu var. Bana göre penaltı ve sarı var orada. Görmedi ya da görmezden geldi. Ama bu maçın gidişatına, kötü oyuna da etki edecek bir pozisyon olduğunu zannetmiyorum. Oyunun genelinde Pjanic'i biraz önde kullanmış, Güven'i solda kullanmış. Bunlar bana göre Önder Karaveli'nin artıları. Daha ileriki zamanlarda Ghezzal'i biraz içeride kullanıp dışarıda belki Larin takviyesi gibi hamleler yapabilir."

"CİDDİ HATALAR VAR! ONLARI TEKRARLAMAMALI" 

"Bundan sonraki süreç için bence doğru iş yaptı başkan. Sezon sonuna kadar Önder Karaveli ile devam edecek ki bu da benim desteklediğim bir proje. Ama bundan sonra kalan maçlarda Önder Karaveli'nin yapacağı hamleler, benim onun gelişimi hakkında karar vermek için gerekçe olacak. Ama seneye olur olmaz mı? Bana göre yepyeni bir teknik adam sene içinde anlaşılacak. Takımı izlese belki şimdiden hazırlanıp Beşiktaş uzun seneler birlikte olsun. Bir de seçim var başkanın aday olduğu. Bence doğru yapıyor. Demek ki ona yönelik hazırlıkları da var. Bence de camiadan onu karşısına bir aday çıkacağını zannetmiyorum. Benim oyum kendisine. Ama yaptığı ciddi hatalar var ve onları tekrarlamaması lazım."

"BAŞARISIZLIĞI SADECE HAKEMLERE BAĞLAMAMAK LAZIM" 

"Şampiyon olmuşsun, Sergen Yalçın'la devam ediyorsun, takımın içindeki eksikleri görmeyip yanlış yerlere yanlış transferler yaptı. Sonra Şampiyonlar Ligi ve ligde alınan neticeler var. B planı hiçbir zaman olmadı. Sergen Yalçın'la anlaşamazsam yerine kimi getiririm gibi şeylerin hazır olması lazım. Ama yapılan transferler takıma katkı yapılmasını bırak, katkı sağlamadı neredeyse. Şampiyon olmuş bir takımın üstüne koyarak gitmesi gerekirken tam tersi geriye gitti. Bu zaten bir hata. Bu zamana kadar içeride dışarıda alınan başarısızlığı salt hakemlere bağlamamak lazım."

"HEDEFLERİ NEDİR?"

Artık bir model çıkması lazım ortaya. Kontratlar yenilenmeli mi, bazıları iptal mi olmalı? Bundan sonraki hedefleri ne? Mali olarak hedefi her zaman gelirini artırıp her zaman müsabık olan, zaman zaman da genç oyuncuları yönelmesi gerektiğini düşünen bir Beşiktaş olması lazım. Tüm branşların düşünülmesi lazım. Ama bence futbolda bir hedef belirleyip önümüzdeki 5 senenin içinde yarışın içinde olan, takımı gençleştirip, maliyetleri düşürüp, başarıyı artırarak gelirleri artıran bir plan olması lazım. Böyle bir planları var mı? Ceyhun Kazancı ya da başkanın hedefleri nedir?"

"AJAX MODELİNİ NEDEN ŞİMDİYE KADAR YAPMADINIZ?"

"Beşiktaş'a en son altyapıdan gelen Necip vardı, o da para kazanılacak bir oyuncu değildi. Hedef yetiştirip para kazanmaksa altyapıdaki tüm her şeyi değiştirmek lazım. Plan program yapılırken böyle yapılmak lazım. Altyapıyı çağırıp ne yaptınız diye sorarım. Yabancı kulüplerin sistemini seyret onları örnek al. Şimdi Ajax'ı izleyip onu örnek alıyoruz dediler. İlla Ajax ile maç mı oynamak gerekiyordu. Zaten o model 50-60 senedir var. Neden yapmadınız şimdiye kadar? Bana çok gerçekçi gelmiyor o yüzden. Bir hedeflerinin olduğunu düşünmüyorum.

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ