Şafak Malatya'nın açıklamaları şöyle:

"HAKEMLER 40 BİN TL KAZANIP VERGİ VERMİYOR!"

"Öncelikle maalesef Türk hakemlerininin daha önce de söylediğimiz gibi futbolumuz üzerine pozitif değil, negatif etki yaparak var olanın üzerine koymayıp olanı daha da nasıl eritebiliriz gibi bir çabaları var.

Yaşanan gelişmeler Beşiktaş özelinde olduğu gibi diğer kulüpler özelinde de, özellikle Rize-Galatasaray özelinde de hakem performanslarını bir yana bırakıp şöyle kısa bir bilgi verelim.

Birincisi Türkiye'de hakemler kazançlarından bir vergi vermiyorlarmış.

O da şu şekilde oluyormuş; hakemler federasyon bünyesinden maaş kazandıkları için, herhangi bir şekilde devletin ya da vatandaşların vergisinden değil,  federasyon bütçesinden para kazandıkları için, aylık 30 bin ila 40 bin lira arası bir maaş alıyor hakemler ve bu maaşın üzerine bir ilave gelir kalemi gösterirlerse o gelirler vergiden muaf oluyormuş.

Bir kere bunu bir köşeye koyalım." 

"BİR DÜDÜKLE 2.7 MİLYON TL'Yİ KİMİN ALACAĞINI BELİRLİYORLAR"

"İkincisi FIFA kokartlı hakemlerin aylık 17 bin lira aldığı, maç başı harcırahlarla birlikte 40 bin liraya yakın para aldığı bir ülkede öğretmenlerin yıllık 76 bin lira maaş aldığını da bir kenara koyalım.

Aynı şekilde güvenliğin en önemli halkası olan polislerin de yıllık 110 bin lira, doktorların ise 112 bin lira aldığını da bir köşeye koyalım.

Böyle bir ortamda, yıllığa vurduğunda 40 bin Euro civarı bir maaş alan hakemlerin verdikleri ile aldıklarının kıyaslanmasının vicdani tartısını şu an bu yazıyı okuyan okuyuculara bırakıyorum.

Şöyle düşünün ayda 35-40 bin lira para alacaksınız ve 90 dakikada çalacağınız düdükle bir tarafın 2.7 milyon TL kazancına ya da kaybına neden olacaksınız.

Bunların vicdani hesabını hakem camiası nasıl verecek bilmiyorum."

"EĞER SERGEN HOCAYA 1 MAÇTAN FAZLA CEZA VERİLİRSE..." 

"Sergen hoca ile alakalı konuya dönecek olursak...

Bir hakem düşünün ki başka bir camianın hocasına gidip izahat veriyor ve bu kameralara yansıyor.

Ama bir başka camianın hocasına -kırmızı kartla atmasında sorun yok, kural neyse o uygulanır- suratındaki nefret ifadesi ile hukukta bile suçtur.

İşte burada o adaletsizlik devreye giriyor.

Ama şunu kimse unutmasın, Sergen Yalçın'ın PFDK'ya sevkinde 1 ila 3 maç arası cezadan bahsediliyor ki, ortada dönen küfür iddiası ile alakalı herhangi bir şekilde hakem raporunda böyle bir şey yok, sadece kuraldan dolayı bir maç alacak.

Ama eğer ki bunun üzerinde bir ceza çıkarıp Sergen Yalçın'ı Galatasaray maçına çıkrmazlarsa Beşiktaş taraftarını kimse durduramaz."

"BEŞİKTAŞ TARAFTARININ YASAL PROTESTO HAKKINI..."

"Geçmişte Beşiktaş taraftarının yasal protesto haklarını ne kadar etkili kullandığını ve bundan sonra da bu hakkını ne kadar etkili kullanacağını herkes kafasının bir köşesine yazsın.

O yüzden burada Beşiktaş camiasına karşı hakemlerin tutumunu bir kere değerlendirilmesi gerektiğinin altını çiziyorum.

Zaten Kulüpler Birliği toplantısından sonra da sayın başkan Ahmet Nur Çebi de bu doğrultuda bir açıklama yapacaktır."

"HESABI İYİ YAPSINLAR"

"Son olarak ilave etmem gereken şey şu: Unutmasınlar Türkiye'de hala kalemi hür, vicdani hür basın mensupları var.

Bu pandemi bize gösterdi ki, bağımsız gazetecilik daha da ön plana çıktı.

Eğer ki saha içi hukuksuzluk ve taraflı yönetim devam ederse aylık 40 bin lira kazanan hakemlerle alakalı herkesin yüzüne tokat gibi vuracak, bir sürü yazı, bir sürü haber, TFF ve kurulları tarafından göğüslenmek zorunda kalacaktır.

Bunun hesabını iyi yapsınlar."

 Duhuliye.com   / ÖZEL RÖPORTAJ