İşte Erdoğan’ın açıklamaları: 
 
“EN ÖNEMLİ KONU MALİ DÜZEN” 
Beşiktaş 3 haftadır zor gözüken maçlarda birçoklarına göre beklenmeyen sonuçlar aldı ve kendini yeniden şampiyonluk yarışının içinde buldu. Sahada yeniden büyük takım kimliğiyle mücadele eden, özgüvenli bir takım görüyoruz. Buraya gelirken acaba dedirten transferler üst üste iyi performanslar gösterdiler. Takımın yükselişinde en büyük payı Sergen Hoca’ya mâl etmek lazım. Günümüzde futbolda teknik ve taktik kadar motivasyon ve psikolojik etkenler de önemli. Sergen Yalçın işin bu kısmında çok başarılı götürdü. Bundan sonra önemli olan bu sonuçların istikrar kazanması. Pandemi döneminde seyircisiz  oynanan maçlarda biz bile eski tadı, motivasyonu bulamazken oyuncularda da motivasyon ve konsantrasyon kaybı olabiliyor. Pandemi süreci, seyircisiz ve sessiz statlar, takımların mali sorunları oyuncularda performans düşüklüğü yaratabilir. Futbolun bu büyük sorunlara rağmen ayakta tutulmaya çalışıldığı bir dönemde oyuncunun tek motivasyon kaynağı olan ödemelerin, düzgün bir şekilde yapılmasının sağlanması lazım. En önemli konu; ücretlerin zamanında, eksiksiz ve düzenli ödeneceği mali yapıyı getirebilmek.

“GENÇ OYUNCULARIN SAYISI ARTMALI”
Utku ve Rıdvan, pandemi dolayısıyla Beşiktaş’ın eksik olduğu dönemde kendilerine gelen forma şansını çok iyi değerlendirdiler. Bu kadar çok maç sayısının olduğu bir sezonda genç altyapı oyuncularından bu seviyede katkı alabilmek Beşiktaş için büyük avantaj. İnanıyorum ki performanslarının üzerine koyarak devam edeceklerdir. Bu örnekleri çoğaltmak, oynayan genç oyuncuların sayısını arttırmak lazım. Kulüplerin bu mali tablosunda altyapıdan futbolcu üretebilmek de elzem hale geldi, uzun bir süre de böyle devam edecek.

“ALANYA MAÇI BEŞİKTAŞ’A YAKIN”
Alanyaspor lig lideri konumunda, güçlü bir takım. Beşiktaş’ın zorlu maçlarda sahada daha iyi performans gösterdiğini biliyoruz. Futbol olarak her sene bir önceki sezonun üzerine koyan bir rakiple oynayacağız. Alanyaspor gibi takımlar, Anadolu takımlarıyla büyük takımlar arasındaki farkın ne kadar azaldığının bir göstergesi. Sergen Yalçın’ın bugüne kadar böyle maçlardaki analizleri hep isabetli oldu, bu maça da takımını iyi hazırlayacaktır. Her iki hoca da rakibini iyi tanıyor, her iki takım da iyi futbol oynuyor. Zorlu bir maç beklesem de aldığı sonuçlarla morali ve güveni yerine gelen, bundan sonrası için ise nispeten daha rahat bir fikstürle devam edecek olan Beşiktaş’ın bu maçı kazanmaya yakın olduğu inancını taşıyorum.

“HESAP SORAMAZLARSA HESAP SORULAN OLURLAR”
Biz Beşiktaş’taki görevimizi sonlandırdığımızda kulübün 430 milyon TL borcu vardı. Bugünkü tabloyla kıyaslandığında bu çevrilebilir bir meblağ idi. Bugün geldiğimiz noktada borç için 3,5 milyar TL gibi bir rakam açıklansa da ödediğimiz yıllık faizle bu borç yükünün aslında 4-5 milyarları bulacağını öngörmek zor değil. Sayın Ahmet Nur Çebi ve yönetimi göreve geldiklerinde önlerinde çok az bir zaman vardı. Haliyle bir plan program üretemediler. Verdikleri tek somut söz geçmiş yönetimden bu mali yapının hesabını sormak oldu. Zaten bu söz üzerine büyük bir çoğunluğun oyunu alarak göreve geldiler. Fakat ben bu konuda somut yaptırımlar uygulayacaklarını ne yazık ki düşünmüyorum. Avrupa çapında bilindik firma getirmeye falan gerek yok, buradaki çarpıklığı herhangi bir muhasebeci de bilebilir. Bu işleri geciktirmeden Beşiktaş için en hayırlı neticeyi bir an evvel almak lazım. Yoksa hesap sorma vaadiyle gelen yönetim bu sözünü tutmazsa kendileri hesap sorulan konumunda olacaklar. Pandemi dolayısıyla internet ortamında yapılacak olan Divan Kurulu toplantısından da kalıcı bir sonuç, verimli bir gelişme beklemiyorum. Her ne kadar günümüzde teknoloji çok ilerlemiş olsa da böyle önemli meselelerde doğru tartışma ve doğru organize olma gibi olayları yakalayabilmek için elverişli değil.

Doruk KOÇ / Duhuliye