Futbolda her zaman dün yoktur. O yüzden bugünü değerlendirmek lazım. Buna göre değerlendirirken  de  yönetimi, teknik direktörü, futbolcuları yerin dibine sokma dan eleştiri yapmak gerekir. 

Başarılı iken nasıl hakkını veriyorsak,olası forum düşüklüğünde eleştirmek her sporseverin en doğal hakkı. Bunları yaparken yıkıcı değil yapıcı olarak yapalım. 

Örneğin sezon başında Beşiktaş bu transferleri gerçekleştirdiği  zaman bütün basın, Beşiktaş taraftarları hatta ve hatta futbolseverler Beşiktaş'ın bu ligin üstünde takım kurduğunu, şampiyonlar liginde kura çekimi sonrası bir üst tura  çıkacağına inanıyordu fakat hesaplar niçin tutmadı onu değerlendirmek lazım.

Beşiktaş Kasımpaşa'ya karşı  oynadığı futbol keyifsiz, kendi oyun pratiğinden  de çok uzaktaydı. Bugüne kadar  gördüğüm en kötü maçlarından birini oynadı. Dağınık, kopuk, gergin bir Beşiktaş izledik.

Kasımpaşa Beşiktaş' ın geriden oyun kurmasını engellemek için ön alan baskısı ile maça başladı. Bu baskıdan çıkamayan Beşiktaş Rıdvan ve Vida'nın ortak hatası sonucu golü yedi, golü yedikten sonra da rakibine önemli  pozisyonlar  verdi.

Vida geniş alan futbolunda büyük hatalar yapıyor.Takımla beraber öne çıkışlardan sonra çabuk dönemiyor .

Bu maçta orta saha da  etkisiz kaldı. Pjanıc daha erken çıkmalıydı. Josef'in yanına da sanki Atiba olsaydı oyun kurulumu daha sağlıklı oldu.

Pjanic'in oynadığı hiçbir maçta Beşiktaş Ghezzal'dan tam randıman alamadı.

Ghezzal sazı ele  alamayınca Beşiktaş pozisyon üretmekte zorluk çekiyor. Rosier de üretkenlik anlamında sıkıntı yaşıyor.

Batshuayi'nin eleştirilmesi çok normal çok gol kaçırıyor. Kaçırdıkları gol olsa zaten Chelsea onu kiralamazdı.

Hocanın sistemi belli ama eldeki oyuncu profili bu sisteme uymuyor. Başkan ve yönetimin işi çok zor.

Beşiktaş tribünleri, maç sonunda futbolcuları ve teknik direktör Valerien Ismael'i sahaya çağırarak destek verdi, alkışladı  ne futbolcular ne Valerien Ismael bu maçta bunu hak edecek bir şey yapmadığı halde.

Beşiktaş futbol takımının saha içi problemi çok fazla. Fransız hoca hakkında önyargılı bakmamak gerekir. Biraz daha zaman verip, sabırlı olup, büyük resme bakıp ondan sonra bir değerlendirmede bulunmak daha doğru olacaktır.

Bu maçta o da futbolcular gibi formsuz olabilir Fransız teknik adamın vücut dili , kenar yönetiminde sıkıntı yok gibi görülüyor. 

Beşiktaş bu saatten sonra belli ki yeni bir yapılanmaya gidecek. Önündeki yeni sezona bakacak. Üzülmemek elde değil. Bu kadar kaliteli futbolcular var, ortada futbol yok.

Beşiktaş yönetiminin tek tesellisi  sezon sonu bir  çok oyuncunun sözleşmelerinin biteceğidir. 

Transfer sezonunu şimdiden planlama şart. Eksik bölgeler belli. 

Takımın  omurgasını sağlam tutmalı yönetim (kaleci, stoper, orta saha, santrafor) 

Omurgasız takımlar ancak günlük başarılarla avunurlar, asla hedefe ulaşamazlar.

Masis KUYUMCU /   Duhuliye.com