Batshuayi ve Portekiz değerlendirmesi

2010/11 sezonunun ara transfer döneminde Siyah-Beyazlı kadroya katılan Hugo Almeida, Beşiktaş'ın şimdiki forveti Michy Batshuayi ve Türkiye'nin, ülkesi Portekiz ile oynayacağı Dünya Kupası Eleme maçı hakkında değerlendirme yaptı.

"Kalbimdeki takımlardan biri"

Siyah-Beyazlı takımın formasını 4 sezon boyunca terleten Hugo Almeida, hala maçları takip ettiğini takip ederken, Gökhan Töre ile iletişim halinde olduğunu şu ifadeler ile dile getirdi: "Beşiktaş'ın maçlarını izliyorum, Gökhan Töre ile konuşuyorum. Kalbimdeki takımlardan biri olduğu için maçlarını takip ediyorum."

"Gol atmaya başlamalı"

Beşiktaş'ta oynadığı dönemde attığı goller kadar kaçırdıklarıyla da gündeme gelen ve zaman zaman etkisiz olduğu düşünülüp, eleştiri oklarını üzerinde bulan Portekizli, kulübün şimdiki forveti Michy Batshuayi hakkında, "Batshuayi gol atmaya başlamalı, bu yüzden Beşiktaş forması giyiyor." dedi.

"Tarihin en iyisi"

Almeida, Milli takımda beraber oynadığı ve Türkiye'nin Dünya Kupası Eleme maçında karşı karşıya geleceği Portekiz'in süperstarı Cristiano Ronaldo için "Bazen Ronaldo'ya normal olmadığını söylüyorum. 37 yaşında ve yapamaz dediğin her şeyi yapıyor. Harika bir insan, kocaman bir kalbi var. Bana göre Ronaldo tarihin en iyisi." şeklinde konuştu.

2 milyona transfer edildi

2011'in Ocak ayında Werder Bremen'den, 2 milyon Euro karşılığında Beşitaş'a transfer olan Hugo Almeida, 4 sezon Siyah-Beyazlılar'ın formasını giydi. Uzun boyu ve hava toplarındaki etkisi ile dikkat çeken Portekizli forvet, dönem dönem performansındaki düşüşten dolayı eleştirilerin hedefi oldu.

Portekiz Çetesi'nin üyesiydi

Hugo Almeida, Beşiktaş'ın 2011 yılında, dönemin Başkanı Yıldırım Demirören ile başlattığı yıldız transferlerin bir parçası olarak takıma katıldı. 4 Portekizli alan Siyah-Beyazlılar, Atletico Madrid'te efsaneleşen Simao'yu, Valencia'da küllerinden doğmayı bekleyen Manuel Fernandes'i ve uzun yıllar büyük işler başaracak olan Quaresma'yı o dönemde transfer etmişti.

110 maçta 47 gol

Beşiktaş ile 110 karşılaşmada görev alan Hugo Almeida, 47 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. 1,91'lik forvet, çıktığı maçlarda 20 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.