Türkiye'yi ve Beşiktaş'ı çok özlediğini belirten Alman sağ bek siyah beyazlıların çok iyi transferler yaptığını, ayrıca Necip, Atiba gibi Beşiktaş'a bağlı futbolcuların takımda olmasının kendisini mutlu ettiğini ifade etti.

Türkiye'de iz bırakan futbolcuları ağırladığımız serimizin ilk bölümünde Beşiktaş'ın siyah beyazlı formayla iki kez şampiyonluk yaşayan Andreas Beck'i konuk ettik. İstanbul'u, Beşiktaş'ı, taraftarı unutamadığını söyleyen Beck, Süper Lig'de kendisini en çok zorlayan oyunculardan da bahsetti. İşte o keyifli röportajın tamamı...

Andreas merhaba hoş geldin, davetimi kabul ettiğin için teşekkür ederim. Seni burada ağırlamak benim için bir onur. Nasılsın? Neler yapıyorsun? Belçika'da lig nasıl gidiyor senin için?

Çok teşekkür ederim, Benim için de seninle konuşmak her zaman bir onur. Çok iyiyim, antrenmandan yeni çıktım. Şu an milli takım arasındayız ve önümüzdeki hafta sonu Antwerp maçımız var. Yoğun bir tempo ve mücadelenin içinde olduğumuzu söyleyebilirim.

Andreas Beck unutulmaz Benfica maçında yaşananları açıkladı! ’Hayatım boyunca unutmayacağım...’
Peki bu temponun içinde kendini rahat hissediyor musun? Nasıl hissediyorsun?

Çok iyi hissediyorum çünkü çok güzel başlangıçlar yaptık. Altı maç oynadık ve şu an ikinci sıradayız. Birçok insan bu duruma şaşırdı ama bizim oldukça iyi bir ekibimiz var ve iyi oynuyoruz ama tabii ki önemli olan bu istikrarda devam edebilmek.

Eski bir Beşiktaş oyuncusu olarak bize biraz o günlerinden bahsedebilir misin? Burada iki sene yaşadın, bu senin için nasıl bir tecrübe oldu?

Benim için çok iyi ve rekabet dolu bir tecrübeydi. Bireysel olarak değerlendirdiğimde ise, ailemin de İstanbul'da çok güzel zamanlar geçirdiğini söyleyebilirim zaten kızım da orada doğdu. Beşiktaş ailesi ile de Türkler ile de çok güzel anılarım olduğunu söyleyebilirim. Beşiktaş'ta oynadığım dönemde iki kere şampiyonluk elde ettik ve hem Türkiye liginde hem de Avrupa'da harika oyunlar ortaya koyduk. Totalde baktığımda hem benim için hem de ailem için tam anlamıyla muhteşem bir tecrübeydi.

Türkiye'de olmayı, İstanbul'u ve Beşiktaş'ı özlüyor musun?

Evet çünkü o günleri çok fazla düşünüyorum. Burada Avrupa'nın ortasındayım ve hava hep bulutlu, kapalı ve yağmurlu. O yüzden özellikle hava durumunu çok fazla düşünüyoruz. Ama tabii İstanbul'un kendisini de özlüyorum ve Beşiktaş'ı takip etmeye de devam ediyorum. Karmakarışık duygular içerisindeyim aslına bakarsan çünkü bir yandan benim için çok güzel günlerdi, diğer bi taraftan da burada ailemleyim, üç çocuğum var ve hayatımızda yeni bir sayfa açıldı. Kim bilir belki ileride tekrar bir araya geliriz!


Çarşı seni çok seviyordu ve Türk hayranların hala sana sosyal medya üzerinden ulaşmaya çalışıyorlar. "Beşiktaş'a gel" ve "Sarı kartal" gibi mesajlar gönderiyorlar sana. Senin de onlara iletmek istediklerin var mı? Hatta istersen mesajını Türkçe de söyleyebilirsin!

'BEŞİKTAŞ AİLESİNİ ÇOK ÖZLEDİM'

Ben Beşiktaş ailesini çok özledim! Aslında Türkçe devam edebilirdim konuşmaya ama olsun:) Şunu söylemek isterim ki ben Beşiktaş taraftarına çok büyük saygı duyuyorum ve onlar bana hem çok sevgi gösterdiler hem de takdirlerini sundular. Tabii bunun kaynağının benim tarafımdan dürüstçe çalışıyor olmamın ve her zaman Türk kültürüne ve insanlarına çok büyük saygı duyuyor olmamdan kaynaklandığını düşünüyorum. Ben Türklerin yaşam tarzına uygun yaşamaya özen gösterdim ve hala daha onlarla aynı şekilde iletişim kurmaya devam ediyorum, onlar da bana aynı şekilde sevgilerini ve saygılarını göstermeye devam ediyorlar. Bu da benim çok hoşuma gidiyor.


Evet hala bazen Instagram'da paylaşımlarının altına da Türkçe açıklama yazmaya devam ediyorsun hatta bunu çoğunlukla yapıyorsun.

Evet çünkü bunu yapmam gerekiyor. Ben Beşiktaş'a ilk transfer olduğumda özellikle sosyal medyada bu kadar geniş bir kitleye sahip değildim. Bu konuda onlara minnettarım çünkü beni sosyal medyayı aktif kullanmam konusunda çok desteklediler ve onların sayesinde etkileşimin de başarılarım da artışa geçti. Burada da beni destekleyen çok fazla insan var o yüzden bunu yapmaya devam edeceğim.

Sence Beşiktaş Avrupa'daki rakiplerine karşı nasıl bir performans sergileyecek? Grupları genel olarak değerlendirecek olursan neler söylemek istersin?

Avrupa'da üst düzey seviyelerde oynamak, özellikle Şampiyonlar Ligi'nde performans göstermek her zaman çok zorlu ve rekabetçi mücadeleler oluyor. Beşiktaş geçtiğimiz sene önemli bir başarıya imza attı ve şimdide genç oyunculara biraz daha yer vererek yeni bir yapılandırmaya da gidiyor. Bunun yanı sıra bu sene iyi transferler de yaptı o yüzden ilginç mücadeleler izleyebileceğimizi düşünüyorum. Onları bu seviyede ve Lizbon, Dortmund, Ajax gibi üst düzey takımlarla oynarken görmek beni heyecanlandırıyor. Ama tabii diğer takımlar için de bu seviyelerde, büyük stadyumlarda ve taraftarların karşısında oyun sergilemek her anlamda son derece heyecan verici. Bildiğim kadarıyla Fenerbahçe de iyi bir gruba düştü, Belçika takımlarından bizim de haftaya karşılaşacağımız Antwerp'e karşı da oynayacaklar. İyi bir mücadele olacağını düşünüyorum o yüzden bütün bu maçları izleyeceğim için oldukça heyecanlı olduğumu söyleyebilirim.


Senin eski takımın Stuttgart Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Ömer Faruk Beyaz ile anlaştı. Mesut Özil de Fenerbahçe forması giyiyor. Bu iki isim için yorumların neler olur?

Evet, haberlerde Stuttgart'ın Ömer Faruk Beyaz'la anlaşma ihtimali olduğunu görmüştüm ve buna sevinmiştim çünkü Stuttgart'ın özellikle genç yeteneklere neler katabileceklerini ve bu anlamdaki kapasitelerinin yüksek olduğunu biliyorum. Onlara sahada zaman vermek ve kendilerini bu platformda geliştirip bütün potansiyellerini ortaya koyabilmeleri için her türlü imkanı sağlamaya çalışacaklarına eminim. Ömer Faruk Beyaz da potansiyeli çok yüksek oldukça genç bir oyuncu ve onun performansını hazırlık maçlarında, antrenmanlarda ve YouTube'da görmek mümkün oluyor.

Kaynak: Sabah