Beşiktaş'ta kaçırdığı gollerle saç baş yolduran Michy Batshuayi buna karşın Belçika Milli Takımı'nda gollerine devam ediyor. Bu durum soru işaretlerine neden olurken, tecrübeli futbolcunun bunun cevabını aslında tam bir yıl önce verdiği ortaya çıktı. 

Siyah beyazlı oyuncu, milli takımında ve kulüp takımındaki farklı performanslarının altında teknik direktörlerinin güvenlerinin olduğunu dile getirmişti. 

RTBF'ye konuşan Batshuayi, "Herkes biliyor ki kulüp takımı açısından çok zor bir dönem geçiriyorum. Milli takıma geldiğim zaman nefes alıyorum ve enerjiyle doluyorum. Bu nedenle milli takımda çok efektif olabiliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Batshuyi bu konudaki değerlendirmesini şöyle sürdürmüştü: "Kulüp ve milli takım arasında benim için büyük fark var. Teknik direktör farklı, sistem farklı, oyuncular farklı. Belçika'da antrenörlerim ve takım arkadaşlarım bana güveniyor. Kulüp takımımda bana güvenilmiyor. Belçika'da teknik direktörüm Roberto Martinez benimle sık sık konuşuyor. Kulüp takımımdayken de beni sık sık arıyor. Bana hep güven aşılıyor. Onu hayal kırıklığına uğratmamak için yüzde yüzümle oynuyorum."