Maç boyunca yakaladığı net fırsatları değerlendiremeyen ve kritik penaltıda da direğe takılan Batshuayi, Valerien Ismael tarafından 1 dakika sonra oyundan alındı ve kenardaki su şişeleri bulunan termosu tekmeledi. Maç sonunda moral bozukluğu nedeniyle takım arkadaşlarıyla konuşmayan Batshuayi, İstanbul'a kadar sessizliğini korudu.

Beşiktaşlı futbolcular da maç sonrasında aralarında yaptıkları değerlendirmede Batshuayi'nin fırsatları birbir harcamasına isyan etti. Valentin Rosier'in maç sonrası instagram'dan yaptığı Vincent Aboubakar paylaşımı da bunun yansıması oldu.

2016/17'deki Marsilya sezonundan bu yana gittiği hiçbir kulüpte beklentileri karşılayamayan Batshuayi, Dortmund ve Valencia tarafından beğenilmemişti. Crystal Palace'ta da beklentilerin çok uzağında kalan Batshuayi, Beşiktaş'ta da sabırları taşırdı. Belçikalı oyuncunun kiralık sözleşmesini uzatmak veya bonservisini almak gibi bir beklenti içerisinde olmayan siyah beyazlılar, sözleşmesi biter bitmez vedalaşacak.

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael de sezonun kalan 7 haftalık bölümünde gelecek sezon için düşündüğü isimlere şans verecek ve performanslarını gözlemleyecek. Son 7 maçta Güven Yalçın formanın sahibi olacak. Kenan Karaman ve Alex Teixeira ise duruma göre forvet rolünü paylaşacak. Zaman zaman Cyle Larin de görevi devralacak.

Beşiktaş'ın 150 bin euro kiralama bedeliyle kadrosuna kattığı Batshuayi, Süper Lig'de maç başına 3.3 şut atarken oynadığı 26 maçta 12 golde kaldı. Belçikalı oyuncu, girdiği gol pozisyonlarından ise sadece yüzde 14 değerlendirme oranında kaldı.

Uzun boyuna ve güçlü fiziğine rağmen hava top mücadelelerin yüzde 48'ini kazanan Batshuayi, hiç kafa golü atamadı. 4'ü penaltıdan, 6'sı ceza sahası içinden ve 2'si ceza sahası dışından goller atan Belçikalı oyuncu, oyun içerisinde de aktif olarak öne çıkmayı başaramadı.

Kaynak: Sporx