Şafak Malatya'nın açıklamaları şöyle:

"PJANIC GELDİĞİNDEN BERİ İLK KEZ..."

"Öncelikle Beşiktaş, Sergen Yalçın'la geçirdiği sürecin ardından 'Ne olacak?' sorularına yanıt ararken Kayserispor karşısına çıktı. Hikmet Karaman bu tarz maçları çok sever. Sezon içerisindeyken kendini göstermek istediği üç dört maçtan bir tanesidir Beşiktaş maçları. Genel itibariyle Beşiktaş camiasına çok saygılıdır ama  Karaman bu maçları sever. Hani 'Yılmaz Vural sever' deriz ya, aynı onun gibi. Kayserispor'un isteyeceğini, diri oynayacağını, Beşiktaş'ın zaaflarıyla alakalı çalıştığını biliyorduk. Basın tribününde en az dört beş tane Kayserispor teknik heyetinden isim vardı. Maçı kaydedenler, sürekli analiz edenler, not tutanlar, aşağıya sürekli teması olanlar... Bu ne kadar bilimsel çalışıtğını ve  biraz daha temaşa kısmından çıktığını Hikmet hocanın. Beklediğimiz bir Kayserispor vardı ama burada asıl beklemediğimiz bir Beşiktaş vardı. Çünkü ilk defa geldiğinden bu yana 'Regista' pozisyonunda oynayan bir Pjanic vardı. Dönüyoruz öbür tarafa Can Bozdoğan, Pjanic ile oynarsa ne yapar diyorduk. Hatta Can, Josef, Pjanic ile yani dinamik bir orta sahayla Beşiktaş'ın çıkmasının hayallerini kuruyorduk."

"OĞUZHAN VE GÜVEN NE OLDU DA DEĞERLENDİRİLDİ?"

"Josef'in kadroda olmayışından dolayı Atiba bu açığı kapatmaya çalıştı. Baktığınız noktada çok da hani Atiba'nın performansı geçmişi arattığı için bu sene çok da o tadı alamadılar. Ama Josef, Can, Pjanic üçlüsü olduğunda muhtemelen daha keyif veren bir orta saha olacaktır. Beşiktaş'ta ben şunu sormak istiyorum. Şimdi bugün teknik adamla alakalı gelişmeler olacak. Onu biraz sonra konuşacağız. Dünkü maçta ne olmuş olabilir de Oğuzhan veya Güven, geçmiş on beş haftadır değerlendirilmeyen, daha doğrusu yeterince değerlendirilmeyen bu adamlar ne oldu da bugün değerlendirildi? Bu adamlar oyuna girdikten sonra eğer oyunun şekli değişiyorsa demek ki bu adamlar hazır. Hem de Kayserispor gibi diri bir takıma karşı bu adamlar hazır. Güven girdikten sonra sadece Güven oynamadı, Batshuayi'yi de oynattı. Oğuzhan girdikten sonra sadece Atiba'nın açığını kapatmadı ya da sadece Pjanic'e yardımcı olmadı. Oğuzhan girdikten sonra oyunu da yönlendirmeye başladı. Yani kısacası Beşiktaş özüne, sadece teknik ekiple değil saha içerisinde de dönmüş gibi gözüküyor. Adem Ljajic'in tribüne gelmiş olması vesaire... Bunlar hani biraz daha böyle camianın yeni bir başlangıç, 'Biz daha ölmedik' mesajını verdiği görüntüydü."

"TARAFTAR İNANILMAZ BAŞLADI AMA ATIBA'YA ISLIK..."

"Ama şunu ben anlamlandıramıyorum. Beşiktaş taraftarı maça inanılmaz başladı. Biz hep şu yorumları yaptık, o,bu sportif girdaptan çıkana kadar bu dipten yukarıya çıkana kadar yönetimin biletlerle alakalı yapmış olduğu bu indirim uygulamasının devam ettirmesi lazım dedik. Çünkü o kadar güzel bir taraftar vardı ki maç tam başladığında Beşiktaş tribünü hep bir ağızdan şunu söyledi: Burası Beşiktaş herkes kendine gelsin! Bu mesajı takıma veren bir tribün vardı. Sürekli baskı kuran, arabesk şarkılardan ziyade hakeme baskı kuran bir taraftar 'le 80 arasında oldu. Skor olarak geriye düştüğü zaman tribünler bir anda dağıldı. Bir tribün Sergen Hoca'ya bağırdı, bir tribün yönetime serzenişte bulundu. Larin çıktı, tamam sözleşme sürecinde, Beşiktaş'ın sözleşmesini kabul etmedi, ıslıklanmayı bir nevi anlayabilirim ki bence o bile olmamalı. Ama Atiba'nın ıslıklanmasını gerektirecek ne vardı? Yani Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon, Kayseri, Sivas. Kasımpaşa hiç fark etmez. Şu Atiba Hutchinson'ı ıslıklayan taraftarın şapkasını önüne koyup bir düşünmesi lazım diye düşünüyorum. Bilmiyorum maçı izleyenler bunu hangi düşünce yapısı içerisinde yaptılar? Ama 80. dakikadan sonra gelen beraberlik golünden sonra taraftar yine maçın başındaki o muhteşem taraftara döndü. O 10 dakikalık süreci saymazsak toplamda 80 dakikada muhteşem bir Beşiktaş taraftarı vardı. Bu da aslında takımı ateşleme konusunda dün akşamki maçta önemli rol oynadı."

"ŞENOL HOCA İLE GÖRÜŞÜLECEK"

"Teknik adam kısmına gelecek olursak... Bugün saat 18.30'da Şenol hoca İstanbul'a gelecek. 'İstanbul'da Beşiktaş için mi geliyor?' derseniz, zaten evi burada. Yaklaşık bir aydır Trabzon'da ufak bir sağlık probleminden dolayı bulunuyordu. Beşiktaş'la da görüşme yapacak mı? Evet yapacak. Fakat bu görüşmenin bugün akşam saatlerinde olmasını açıkçası beklemiyorum. Muhtemelen yarın ya da çarşamba günü gibi Beşiktaş'ta Şenol Hoca'yla bir görüşme gerçekleştirilir."

"PROJE HOCASINI MANTIKLI BULMUYORUM"

"Peki camianın beklentisi ne? Bunu bir değerlendirmemiz lazım. Yani Beşiktaş camiası ne bekliyor? Iki sene spor tek başarıyı ikinci plana atıp tamamen yapılanacak bir hocayla herhangi bir olumsuz sonuçta bunu göğüsleyebilecek hem maddi hem de manevi bir durum var mı? Bir yapı var mı Beşiktaş'ta? Bence yok. O yüzden Beşiktaş'ın bunu kaldıramayacak yapısından dolayı ben bir proje hocasının gelmesini çok mantıklı bulmuyorum. Gönül ister ki bir proje hocası gelsin ve dört beş seneyi planlasın."

"PINHEIRO GERÇEKLERLE UYUŞMUYOR" 

"Özellikle Avrupa'da sayın Ceyhun Kazancı'nın ve Erdal Torunoğulları'nın kafasındaki projeye uygun, biraz önce detayını verdiğimiz proje hocalarından bir tanesi de Pinheiro. Ortaya atılan isimlerden biri. Muhtemelen Beşiktaş'ın yönetim kurulu toplantısında masaya yatırılacak isimlerden biri olacaktır. Ama ne kadar sabreder Beşiktaş camiası böyle bir hocaya ben açıkçası çok doğru bir hamle olarak görmüyorum. Mevcut gerçeklerle örtüştüğünü de düşünmüyorum. Yerli tercihi biraz daha Beşiktaş'ı bu girdaptan çıkaracak proje olarak eğer bir proje diyeceksek, Beşiktaş teknik heyeti açısından daha mantıklı gözüküyor. Ama Pinheiro ismi de ortaya atılan, prensip anlaşması vesaire detayları basında geçiyor ama ben henüz herhangi bir hocayla, yerli ya da yabancı, herhangi bir hocayla prensipte ya da kağıt üzerinde anlaşıldığını zannetmiyorum."

"BEŞİKTAŞ'I BU GİRDAPTAN YERLİ HOCA ÇIKARIR" 

"Ama Beşiktaş'ın içinde olduğu hem sportif hem de mali kriterler her iki açıdan da dibi görmüş bir kulüp olduğu için şu anki durumda bugün itibarıyla bunu buradan çıkartacak olan hoca yerli bir hocadır. Benim bu konudaki kendi oyum Şenol Güneş'ten yana. Eğer olmazsa Rıza Hoca, eğer olmazsa Okan hoca. Zaten Beşiktaş yönetimindeki kurmaylarda bugünkü toplantıda yurt dışından aldıkları reaksiyonlar negatif olduğu için muhtemeldir ki Okan hoca üzerinde bir görüşme olacaktır. Bir fikir birliği çıkacak mı bilmiyorum ama son noktada ben Şenol hocanın yüzde 50'nin üzerinde diyelim, Beşiktaş'la anlaşacağını düşünüyorum. Büyük bir ihtimalle de çarşamba veya en geç perşembe günü Beşiktaş yerli bir hocayla bu bu biraz önce saydığım Okan Hoca, Rıza Hoca ve Şenol Hoca'dan biri ile anlaşma sağlayacaktır. Beşiktaş için hayırlısı olsun demek herhalde en doğrusu."

Duhuliye.com / ÖZEL HABER