Haldun Domaç'ın özellikle teknik direktör Valerien Ismael'in sistemi ve Beşiktaş'ın oyuncu profiliyle ilgili söylediği sözler dikkat çekti.

Haldun Domaç'ın açıklamaları şöyle:

"Ceyhun Kazancı'nın düşüncesi nedir bilmiyorum ama ben olsam Ismael Hoca'ya şunu söylerim. Hocam bu Pjanic gidiyor, İtalyan kulüpleriyle görüşüyor, onun yerine Emirhan'ı bir görelim. Hoca basın toplantısında "Ceyhun Kazancı ile iyi bir ekip olacağız" dediğine göre istişare içinde olacaklar. Emirhan oynasın, Serdar oynasın, kaç haftayı kaçırdık. Yedek kulübesinde altapıdan 3-4 oyuncu varsa bu büyük iştir. Örneğin Rosier bu hafta cezalı, yerine Kerem Kalafat oynayabilecek mi? Üçlü sistemden vazgeçmeyecekse çok zor.

Valerien Ismael basın toplantısında üçlü sistemin uzmanıyım dedi. Bir söz vardır: "Eğer ben değişmem diyorsan nabzını kontrol et, yaşamıyor olabilirsin" der. Bazen duruma göre değişim gösterebilmen gerekir. Üçlü savunmada rakipler bir uzun topla bütün savunma dengesini bozabiliyor. Kayserispor maçında da  uzun top penaltıyla sonuçlandı. Bu sistemde oynayabilmek için bu pozisyona uygun oyunculara ihtiyacın var.  Beşiktaş'ın üçlü sisteme uygun bir kadrosu yok. Rıdvan v Rosier için uygun deniliyor ama üçlü savunmaya uygun stoperler yok. Rakip takım teknik adamları da bu konulara çalışıyorlar. Savunmayı zorda bırakan bu topları İrfan Can da atar, kazansan bile sıkıntı yaşarsın. Beşiktaş 5-6 oyuncu alacağız diyor. 6 oyuncu bu yapıyı kurtaracak mı bilmiyorum. 2 milyon Euro yıllık ücret barajını görmezseniz bu oyuncular zor. En azından 1-2 oyuncuda bu barajlara çıkman lazım. Beşiktaş'ın doğru isimleri bulması lazım. Yoksa bu sistem iflas eder, Vitor Perreira'ya döner. 

Rıdvan'a iki teklif var. Takımlar arasında 1 milyon Euro gibi bir fark var. Rıdva gitti gibi. Üçlü oynayacaksan Koray Günter'i, Abdülkerim Bardakçı'yı alacaksın. Bana sorarsan Vida bile bu sisteme uymadı şu ana kadar. 

Ismael'in 3-4-3 uzmanlık sistemi çerisinde pivot santrfor çok önemli, bu yüzden Sörloth'ta çok ısrar ediyorlar defanstan gelen uzun topları arkaya indirebilmesi için. Aboubakar'ı, son dönemde yaptıklarından dolayı almayı düşünmüyorlar."

Duhuliye.com