Futbol dünyasında kulüpler için önemli bir gelir kalemi olmaya başlayan "Taraftar Token" konusunda Beşiktaş da önemli bir adım atmak üzere.

Bir süredir kripto para sektörüne girmek için temaslarını sürdüren siyah-beyazlılar, artık son aşamaya geldi. Duhuliye.com, Beşiktaş'ın yapacağı anlaşmadaki detaylara ulaşırken son durum şöyle:

EN YÜKSEK TEKLİF 600 MİLYON TL

"Taraftar Token" için yapılan görüşmelerin ardından Kartal'ın önünde 3 firma kalmıştı. Üçü de yerli olan firmalardan en düşük veren rakiplerin verdiği rakamların ardından geri adım atarken, ikinci firma 350 milyon TL, bir diğer firma ise 600 milyon TL teklif verdi. 600 milyon TL veren firmanın ayrıca teminat mektubu garantisi verdiği de bildirildi. 350 milyon TL teklif eden firmanın 600 milyona çıkmakta zorlandığı kaydedilirken teminat mektubu garantisi de veremediği vurgulandı.

GÖZLER BAŞKAN ÇEBİ'DE

Tüm bu gelişmelerin ardından tüm gözler Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye çevrildi. Kripto para anlaşmasından tarihi bir gelir elde etmeye hazırlanan siyah-beyazlıların, kulübün mali yapısını önemli derecede etkileyecek bu karar için ince eğirip sık dokuduğu ifade edildi. Başkan Çebi ve kurmayları, yapılacak son görüşmelerin ardından kararını verecek ve "Taraftar Token"larla Beşiktaş önemli bir geliri kasasına koyacak.

RAKİPLER ERKEN GİRDİ, BEŞİKTAŞ BEKLEDİ

"Taraftar Token" rüzgarı, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli bir aşama kaydetti. Fenerbahçe ve Galatasaray başta olmak üzere pek çok kulüp "Taraftar Token"leri ile yeni bir kazanç kapısı açarken Beşiktaş'ın yapacağı hamle merakla bekleniyordu.

İLK HAMLE GALATASARAY'DAN GELDİ

Türkiye'de Taraftar Token konusunda ilk adımı Galatasaray atarken sarı-kırmızılılar, $GAL Fan Token'i Şubat 2020'de 10 lira değerle satışa sundu. Sahiplerine Socios.com uygulaması üzerinde kulüp oylamalarında oy kullanma, taraftar ödülleri kazanma ve daha birçok kulüple etkileşim imkanı tanıyan $GAL Fan Token, bir sezonda 100 milyon TL’nin üzerinde gelir üretti.

TRABZONSPOR 5 DAKİKADA 5 MİLYON KAZANDI

Galatasaray'ın ardından Trabzonspor Kulübü de Socios.com ile işbirliği yaptı. Bordo-mavililer, taraftarlarına sunduğu $TRA Taraftar Token'lerinden 5 dakikada 5 milyon lira gelir elde etti. Eylül 2020'de satışa sunulan Token'lerden 5 aylık süreçte ise 10 milyon TL kasaya girdi.

FENERBAHÇE'YE ÖNEMLİ GELİR

Fenerbahçe ise geçtiğimiz ağustos ayında Paribu ile Taraftar Token konusunda anlaşmaya vardı. Fenerbahçe Token’ın ön satışı 1,5 saat içinde tamamlanırken kulübün toplam hasılatı 436 milyon TL olduğu açıklandı.

TARAFTAR HEYECANLA BEKLİYOR

Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kripto para sektöründeki ilerleyişi böyle devam ederken Beşiktaş'ta da taraftarlar merakla "Taraftar Token" projesinin açıklanmasını bekliyor. Gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından siyah-beyazlı taraftarların satışa çıkacak "Beşiktaş Token"lara büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Duhuliye.com / ÖZEL HABER