Beşiktaş'ın eski futbocularından Oktay Derelioğlu, verdiği röportajda çarpıcı ifadeler kullandı. Beşiktaş'la ilgili konuşan Derelioğlu, şöyle konuştu: "Beşiktaş Kulübü, Süleyman Seba’dan sonra gelen yöneticiler, anlamsız bir şekilde beni yok sayıyorlar. Beni yok saymaya çalışıyorlar. Ama ben sesleniyorum tabi onlara her zaman. Tarihi gerçekler yazar. Gerçekleri de kişiler. Ve o gerçekler asla değişmez.

"BEŞİKTAŞ'TAN GİTMEKTE HATA ETTİM" 

Ben hiçbir zaman hiçbir şeyi inkar etmedim. Her zaman hangi takımın formasını giydiysem de, laikiyle vermeye çalıştım. Evet Beşiktaş’tan gittim. Beşiktaş’tan gittiğimde de kendi hatamdan dolayı gittim. Evet yanlış yaptım. Hayatımdaki en büyük yanlışlardan bir tanesidir.

"KENDİMİ YALNIZ HİSSETTİM"

Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra kendimi çok yalnız hissettim. O sıcaklığı, o özlemi, o coşkuyu bildiğim için, yaşadığım için Beşiktaş’ta; hiçbir yer Beşiktaş gibi olmadı. En büyük hedefim çok fazlasıyla itibarımı geri almak. Başarıyla geri alacağımı biliyorum. O başarıyı da içimde yaşayarak, yaşatarak ve çalışarak barındırmaya çalışıyorum. Nasıl Valerian İsmael’in,Jorge Jesus’un, başkasının peşinden koşuyorlarsa o aynı durumu yaşamak istiyorum.

"BENİ DE TARAFTAR GETİRSİN"

Sergen Yalçın’ı nasıl taraftar getirdi, beni de taraftar getirirse çok mutlu olurum. Beşiktaş taraftarına hiçbir lafım yok, hiçbir zaman. Onların sevgisi her zaman yüce. Beşiktaş kulübü resmi teklif yaparsa gelmem. Beşiktaş taraftarı isterse gideceğim. O günü yaşamak istiyorum.

"ÖNEMLİ EFSANELERDEN BİRİYİM AMA..."
 

Beşiktaş’ın şu an yaşayan en önemli efsanesinden bir tanesiyim. Belki en önemlisiyim. Metin, Ali, Feyyazlar tamam. Ama kaç tane var?  Ben sadece avrupa kupalarında en çok gol atan oyuncusuydum. Ona rağmen benim müzede ismim geçmiyor, adım geçmiyor."

sportboxweb