Beşiktaş'ta kötü gidişatın bir nedeni de santrfor bölgesindeki sorun. Kartal'da ilk maçlarda çok etkin görünen ancak zaman geçtikçe hem 4 golde kalan hem de etkinliği çok azalan Michy Matshuayi gözden düştü.

Buna karşın Beşiktaş'ın gündemine gelen diğer santrforların ise yüksek performansları siyah beyazlılarda üzüntüye neden oldu.

Beşiktaş'ın ocak ayında kadrosuna katmak istediği ancak Atletico Mineiro'ya kaptırdığı Hulk, ülkesinde fırtıa gibi esti. Bu yıl toplamda 65 maça çıkan 35 yaşındaki Brezilyalı yıldız, tam 34 gole imza atmayı başardı.

18 karşılaşmada oynayan Diego Costa da Atletico Mineiro'da toplamda 5 gole imza atarak, Batshuayi'den daha çok katkı verdi.

Batshuayi ile hemen hemen aynı yıllık ücrete sahip olan Aleksandar Mitrovic, İngiltere'yi salladı. İngiltere Championship ekiplerinden Fulham'da forma giyen Sırp golcü, 20 maçta 21 kez ağları sarstı.

Sezon başında İnter'in yolunu tutan Edin Dzeko, 21 maçta 11 gol atarken, sadece Luuk de Jong, Batsman'ın gerisinde kaldı. Hollandalı futbolcu, Barcelona'da  10 maçta 1 gol atabildi. 

Duhuliye.com / ÖZEL HABER