"SAKATLIKLAR ETKİLEDİ" 

"Şu an Beşiktaş açısından ligin başı sayılır, kaybedilmiş bir şey yok. Ama alınan sonuçlar ve oynanan futbol kimse tarafından beğenilmiyor. iyi transferler de yapıldı. Beşiktaş'ın geçen seneden daha iyi ve güçlü olduğu, ligin üstünde kadrosu olduğu söylendi. Ama gel gelelim futbol böyle bir şey değil. Hesapta olmayan şeyler olabiliyor. Bunların başlıcası sakatlıklar. Bunlar bütün ritmi bozdu. Takım olmayı, ekip haline gelmeyi, geçen seneki gibi güçlü oyun oynayan Beşiktaş'ı görmemizi engelledi. Bunların sebepleri hepimizce malum. Sakatlıktan dönen futbolcuların hemen iyi futbol oynamasını bekliyoruz ama bu mümkün olmuyor. Maç eksikleri var. Maç oynadıkça ancak bu eksiği kapatacaklardır." 

"ŞAMPİYONLAR LİGİ ÜMİTSİZ DURUMDA" 

"Ama Şampiyonlar Ligi artık ümitsiz bir duruma girdi. 3 maç 3 mağlubiyet, orada artık başarısızlık gözüküyor. Ama ligde bunun telafisi var. Beşiktaş yine muhakkak geçen seneden bildiğimiz takım oyununu oynayacaktır, puanları alacaktır. Beşiktaş'ın bir seriye ihtiyacı var. İlk maç da Galatasaray derbisi. Hem kendi sahanda oynuyorsun hem de sakatlar da tam olarak iyileştiler." 

"GALATASARAY LİGDE KÖTÜ, AVRUPA'DA İYİ AMA... " 

"Bir kere derbiler, önceden sonucu tahmin edilecek maçlar değil. Favorilerin kaybettiğini çok kez gördük. Derbilerde takımlar ayrı bir motive olurlar. Galatasaray'a baktığın zaman ligde çok kötü bir oyun oynayan takım var. Ama Avrupa'da daha derli toplu oynayan, daha iyi işler yapan bir Galatasaray var. Tabii ki Beşiktaş maçı büyük maç olduğu için Avrupa maçlarındaki gibi konsantre olacaklardır." 

"JOSEF'E BİNEN YÜK ARTIYOR!" 

"Tabii burada Beşiktaş'ın ne yapması lazım. Beşiktaş bir defa bu son haftalardaki kötü futbolundan çıkmalı. Takım oyunu gerekiyor. Son maçlarda yardımlaşma ve isteğin azaldığını görüyoruz. Bunu da en fazla defansta görüyoruz. Çok pozisyon veriyor. Beşiktaş bu noktada da savunmasının ve kalesinin geçen sezon iyi gözükmesinin sebebi, Atiba ile Josef'ti. Bunları anlatmaktan dilimizde tüy bitti. Josef orada tek kaldı ve çok yoruldu. Onda da düşüş var. Atiba ona geçen sezon çok yardım ediyordu, Rakibin hiçbir atağına fırsat vermiyorlardı. Şimdi Josef bunları tek başına yapmaya çalışıyor. Pjanic veya Teixeira defans yapar mı yapmaz. Ghezzal biraz yapar. Larin defans yapar mı biraz. Yani böyle 4 oyuncunun olmasından Josef'e binen yük iyice artıyor. Zaten Salih Uçan da bunu yapamadı. Can Bozdoğan da henüz o istenilen kıvamda değil. Oynayarak telafi edebilir. Josef'in yanına yardım edecek bir isim şart. Necip Uysal formülü de düşünülebilir. Bir tek Josef'le koskoca orta sahayı kontrol edemeyiz." 

"DEVRE ARASINDA TAKVİYE GEREKLİ" 

"Atiba gibi 38 yaşındaki bir futbolcuyu, kulübede biraz fazla oturtmaya başlarsan maç ritmini kaybeder, sakatlık ve formsuzluk başlar. Ya Sergen hoca Atiba'yı yeniden takıma kazandıracak ya da Can Bozdoğan da bu gelişimi göstermezse devre arası oraya bir takviye gerekli. Şu an Beşiktaş'ın görüntüsü iyi değil." 

"SKOR TAHMİNİM..." 

"Burada bir sıkıntı daha var. Bütün futbolcuları biz konuşuyoruz, hangisi oynar oynamaz diye. Kulübedekiler de formsuz. Aman Josef'e bir şey olmasın. Bütün yük ona biniyor şu an. Umarım onda bir sakatlık olmaz. Yoksa orta sahada kim oynayacak diye kara kara düşünürüz. Skor tahminin 2-1 Beşiktaş kazanır." 

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ