Ersin Düzen' in açıklamalarından öne çıkanları şu şekilde:

ISMAEL'İN SÖZÜNE KATILIYORUM 

Ben Rıdvan Yılmaz'ın, en azından bir sene daha Beşiktaş'ta devam edip Valerien Ismaël'le birlikte kendini daha iyi geliştirebileceğine inanıyorum. Ismael’in Rıdvan'la ilgili, "Henüz kendi potansiyelinin yüzde 70'inde bile değil" şeklinde açıklaması varmış. O açıklamayı bilmiyordum; yeni duydum. Ben de aynı görüşteyim. 

BUGÜN 6'DIR, YARIN 16 OLUR BİLEMEZSİN 

Daha önce de bu düşüncemi dile getirmiştim. Rıdvan Yılmaz, benim için bugün çok çok iyi performans ortaya koyan bir oyuncu değil. Ama bugünkünden çok daha başka bir Rıdvan'ı görebileceğimiz potansiyele sahip, o ışığı gördüğüm bir oyuncu. Bunu da, Valerien Ismaël'le birlikte, bu oyun düzeniyle beraber daha da iyi geliştirebileceğine de inanıyorum. O yüzden kalması kendi geleceği açısından yararlı olur. Bugün 6'dır, yarın 16 olur... Bilemezsin. Yarın olmasına da gerek yok. Belki iki sene sonra olur. 

BEŞİKTAŞ MUTLAKA ALTERNATİFİNİ BULUR 

Kim bilebilirdi ki Cenk Tosun'un 22-23 Milyon Eurolarla beraber Premier Lig'e transfer olacağını? Şampiyonlar Ligi'ndeki gösterdiği performans onu başka bir yere, başka bir hayal dünyasına taşıdı... Neticede, Rıdvan'da da bugün 6'dan bahsedilir, yarın başka rakamlardan konuşulabilir. O yüzden ben devam etmesinin kendi geleceği açısından da, Beşiktaş açısından da daha iyi olacağına inanıyorum.

Ama hiç kimse vazgeçilmez değildir. Eğer hayali bu yöndeyse bu fırsatı değerlendirmek istiyorsa da Beşiktaş mutlaka bir alternatifini bulur. Giden varsa gelen de olur.