Faik Gürses'in açıklamaları şöyle:

"BEŞİKTAŞ SAKATLIK SENDROMU YAŞADI AMA..."

"Dediğiniz gibi yani Beşiktaş'ın hayırlı bir sezonu olmadı. Yine ifade etmek istiyorum ki sezon başında Sayın Ahmet Nur Çebi'yle yaptığım bir röportajın ışığı altında söyleyeyim, maalesef 'sakatlık bizim belimizi büken en büyük faktör oldu' dedi. Ben de kendisine katıldım. Yani hiçbir takımın başına gelmeyen bir sakatlık sendromu yaşadı Beşiktaş. Buna hemfikirim. Ama ondan sonra hem Sergen Hoca'nın iki defa ayrılmak istemesi hem sayın Ahmet Nur Çebi'nin bu konuya bakış açısının aynı devam etmesi, yani 'Hocam siz devam edin, siz devam edin.' demesi, en sonunda Sergen Hoca'nın devam etmeyip 'Ben size zarar vermeyeyim' diye ayrılması... Zaten Trabzon o sırada arayı açtı. Sonra ne oldu? Beklediğimiz Bathsuayi, Pjanic ve diğer transferler ne yazık ki Beşiktaş'a katkı vermedi. Hatta bu sırada başkanın Beşiktaş'ın geçen sezonda olduğu gibi şampiyon olacağını üzerine ve altını çizerek ifade etmesi ne yazık ki bu moral motivasyonunu yerine getiren faktörlerden bir tanesi olmadı. Ama şimdi düşünüyorum, 8 hafta boyunca ben Valerien İsmael'i izledim. Yani 3-4-3 acaba önümüzdeki sezon Beşiktaş'a ne kadar yararlı olabilir? Ve yahut da geçişlerde, oyun geçişlerinde 4-3-3 yahut da buna benzer 4-2-4 geçişleri Beşiktaş'a ne kadar yararlı olabilir?" 

"ABOUBAKAR'IN AYRILMASI HİÇ DE İYİ OLMADI"

"Vida gitti. Montero'dan fazla bir şey beklenmiyor. Keza ilk hamlesi ve ikinci hamlesi olmayan oyuncular. Bir 10 numara lazım. Çok kaliteli bir 9 numara lazım. Ama şunun da altını çizmek zorundayım; bazı oyuncular vardır, 5 milyon euro ister. Mesela Abubakar. Aboubakar'ın geçtiğimiz sezon 32 maç oynadı. Otomatikmen mukavelesinin uzaması gibi bir durum oldu, para istedi olayına gelince. Ben başkanın yerinde olsaydım bunun otomatikmen mukavelesini uzatır. Belki de bugüne kadar Beşiktaş'ın şampiyonluk potasına girmesini, en azından Fenerbahçe'yle olan arasındaki puan farkını kapatmasını isterdim. Çünkü Batshuayi soru işareti ama Aboubakar kalsaydı zaten formuyla devam edecekti. Aboubakar'ın  1 milyon euro ya da yedi 750 bin euro fazla bir para ödenmemesinden kaybedildi. Ve hiç de iyi olmadı. Netice itibariyle Beşiktaş'ın başına önce sakatlıklar geldi. Sonra beklenen Pjanic'ten hiçbir şey gelmedi. Ara sıra kırmızı kartlar, Josef ile de Atiba'nın bozulması, İsmail'in gelip de Atiba'yı devre dışı bırakması. Can'ın gerektiği şekilde takıma yararlı olamayışı. Larin'in geçen seneki performansını bu seneye yansıtamaması. Ghezzal'In geçen seneki performansını da bunun üzerinde ilave edersek ne yazık ki Beşiktaş kendi başını kendi yedi!"

"AĞIR BİR YÖNETİM YARARLI OLUR"

"Ben tekrardan Sayın Ahmet Nur Çebi'nin seçileceği kanaatindeyim. Sayın Fuat Çimen de kendi yönetimiyle aday. Biz 'İbra etmeyeceğiz' demiş. İbra etmemesine karşılık bu konuda seçilme şansının da çok az olduğunu düşünüyorum. Yani bir de değişen bir Beşiktaş yönetimi var. Bu sırada yeni yönetimden ilk duyduğum örneğin Engin Baltacı'nın yönetime girecek olması veya bu konuyla ilgili bir başka özel isimler de olabilir. Cemil Kazancı ismi geçiyor. Ağır bir yönetim kurabilir. İsimler değişik olabilir ama ağır bir yönetim kurabilir. Ağır yönetim, Ahmet Nur Çebi'nin devam etmesi halinde Beşiktaş'ın yararına bir durum olur. Tabii amatör şubelerle ilgili Sayın Fuat Çimen'in açıklamalarını okudum. Stopajlarla ve diğer konularla alakalı. Somut şeyler yok. Beşiktaş'ın amatör şubelerle ilgili. sıkıntısını Ahmet Nur Çebi de ifade etti. 'Bizim belimizi büken çok önemli mevzular' dedi. İfade etmek istiyorum ki ayın 29'unda yapılacak seçimin öncesinde ve sonrasında tamamen Sayın Ahmet Nur Çebi seçimi kazanacak pozisyonunu koruduğunu belirtmek isterim."

 Duhuliye.com   / ÖZEL RÖPORTAJ