Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kendisine yönelik eleştirileri nedeniyle eski yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na açtığı 1.903 TL'lik manevi tazminat davasında haksız bulundu.

29 Nisan 2020 tarihinde Mahmutyazıcıoğlu'nun bir sosyal medya canlı yayınında kendisi ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle tazminat davası açan Çebi, mahkeme kararının ardından aynı miktarda tazminat ödemeye mahkum edildi. 

MAHMUTYAZICIOĞLU NE DEMİŞTİ?

Beşiktaş'ın eski yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 8 Nisan 2020 tarihinde katıldığı bir canlı yayında Çebi'ye yönelik önemli açıklamalar yapmıştı.

Mahmutyazıcıoğlu, Çebi'nin ikinci başkanlığı döneminde kulübe sattığı demirlerden kur farkından dolayı zarar edip bu zararı kendisi ile bağlantılı bir çatı danışmanlığı şirketi üzerinden fatura keserek kulüpten tahsil ettiğini ileri sürmüş, bunun yanı sıra o süreçte futbol direktörü Ali Naibi'ye fazladan prim yatırıp bu miktarı Naibi'den elden geri aldığını ifade etmişti. 

MAHKEME HAKARET YOK, 'GÖRÜNÜR GERÇEKLİK VAR' DEDİ 

İstanbul Anadolu 17. Asliye Hukuk Mahkemesi, Çebi'nin açtığı bu davayı haksız bulurken kararını da detaylı bir şekilde açıkladı.

Mahkemeye göre; Mahmutyazıcıoğlu'nun çatı konusundaki ifadelerinin o dönem kulübün denetim kuruluna da rapor olarak sunulduğu ve bu rapor üzerinden genel kurulda da tartışıldığı belirtildi.

Mahkeme, Mahmutyazıcıoğlu'nun ifadelerinin herhangi bir hakaret ve iftira kastı taşımadığının altını çizerken, genel kurula da yansıması nedeniyle 'Görünür gerçekliğe uygun' olduğunu ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdiğini duyurdu.

 Ayrıca, mahkeme Çebi'nin bu eleştirilere katlanma yükümlülüğünün olduğunu da bildirdi. 

1.903 TL ÖDEYECEK! 

Mahkeme tarafından haksız bulunan Ahmet Nur Çebi'nin Mahmutyazıcıoğlu'na 1.903 TL ödenmesine karar verilirken diğer mahkeme masraflarını da kendisi üstlenecek. 

 Duhuliye.com   / ÖZEL HABER

Beşiktaş'tan son dakika, transfer ve özel haberler için Duhuliye.com mobil uygulamalarını indirmek için TIKLAYIN