Beşiktaş'ın Kasımpaşa deplasmanında 2-0 öne geçtiği karşılaşmadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmasının ardından Neo Spor yorumcusu Semih Sezerli, teknik direktör Vincenzo Italiano'nun taktik tercihlerini eleştirdi. Deneyimli yorumcu, Başakşehir maçında sonuç veren sistem değişikliğinin Kasımpaşa karşısında tekrarlanmasının yanlış olduğunu belirterek, siyah-beyazlıların galibiyeti koruyabilecek hamleler yapması gerektiğini savundu.
Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Kasımpaşa ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş'ta, teknik direktör Vincenzo Italiano'nun ikinci yarıdaki oyuncu değişiklikleri tartışılmaya devam ediyor.
Karşılaşmanın ardından Neo Spor'da konuşan Semih Sezerli, İtalyan teknik adamın Başakşehir maçındaki taktik hamlesini Kasımpaşa karşısında da uygulamaya çalışmasının önemli bir hata olduğunu ifade etti.
"Hocam, o maç bu maç değil!"
Italiano'nun Başakşehir karşılaşmasında orta sahadan bir oyuncu çıkararak Hyeon-gyu Oh'u oyuna aldığını hatırlatan Sezerli, iki maçın koşullarının birbirinden tamamen farklı olduğunu vurguladı.
"Başakşehir maçında ne olmuştu? Hoca bir merkezi oyundan alıp yerine bir tane santrfor eklemişti. Oh'u sokmuştu. Gene aynı sistemi uygulamaya çalıştı. Ama hocam, o maç bu maç değil."
"Başakşehir maçında gol gerekiyordu, Kasımpaşa'da skoru korumak!"
Başakşehir maçında Beşiktaş'ın gol aradığını, Kasımpaşa karşısında ise 2-1'lik üstünlüğünü koruması gerektiğini belirten deneyimli yorumcu, şu ifadeleri kullandı:
"Başakşehir maçında kaç kaçtı maç? 0-0'dı. Beşiktaş nerede oynuyordu? Evde. Yani sen merkezi bir eksiltip öne bir santrfor daha koyduğunda o maçın duygu durumu, oynadığın stat, atmosfer ve ihtiyaçların farklı."
Kasımpaşa maçındaki duruma dikkat çeken Sezerli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ama Kasımpaşa'ya karşı ne gerekiyordu? Gol bulmak değil, 2-1'i korumak. Beşiktaş'ın yapması gereken 2-1'i sadece korumaktı."
"Bazı maçlarda biraz dur demek gerekir!"
Italiano'nun hücum futboluna olan yaklaşımını beğendiğini ancak bazı karşılaşmalarda daha kontrollü bir oyun anlayışının gerekli olduğunu belirten Sezerli, şunları söyledi:
"Evet, coşkuyu biliyorum. Hocanın öne gidiş iştahını anlıyorum. Çok da keyifli. Ama bazı maçlar vardır, biraz dur gelmesi gerekir bence."
"Olaitan ve Ndidi oyunda kalmalıydı!"
Beşiktaş'ın oyuncu değişikliklerinde farklı tercihler yapması gerektiğini savunan Sezerli, orta saha dengesinin korunmasının önemine dikkat çekti.
"Yalnız Olaitan'ın çıkıp ikinci santrforun girmesi yerine Ndidi, Olaitan, Salih oyunda kalsaydı. Vlahovic'i çıkartıp santrforla santrforu değiştirseydin Beşiktaş bu puanı kaybetmezdi bence."
Sezerli, bu değişiklikle Beşiktaş'ın orta sahadaki direncini koruyabileceğini ve rakibin baskısına daha iyi karşılık verebileceğini savundu.
"Italiano'nun stratejik oyun okumasında hata vardı!"
İtalyan teknik adamın Başakşehir karşılaşmasındaki başarılı hamleden etkilendiğini ifade eden Sezerli, aynı tercihin farklı maç koşullarında uygulanmasının doğru olmadığını söyledi.
"Hocanın bu maçtaki stratejik oyun okumasındaki hatası Başakşehir maçından örnek aldı. O maçın sistemine ve duygu durumuna göre doğruydu."
"Celtic değil hocam, önce Kasımpaşa!"
Beşiktaş'ın 5 Kasım'da Celtic ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasına da değinen Semih Sezerli, takımın öncelikle mevcut maça odaklanması gerektiğini vurguladı.
"Bakın şimdi Celtic var, doğru biliyorum. Ama Celtic değil hocam, önce Kasımpaşa."
duhuliye.com
www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026
YORUMLAR (2)
Hocanın yanlışları devam ediyor. Galiba adamı fazla abartmışız! Sahanın en iyisi Trossard’ı çıkarmak AKIL DIŞI! Yorulduysa demek ki antremanlar çok ağır. Olaitan’ı ve Cerny çıkarmak çok tuhaf! Senin yedeklerin zaten yeteneksiz! Nasıl böyle bir riske girersin!
Araba devrilince yol gösteren cok olurmus...