İşte Akpınar'ın açıklamaları: 

"SERGEN YALÇIN'IN CEZASI DOĞRU"

Sergen Yalçın'ın Sivasspor maçında gördüğü kırmızı karttan ötürü aldığı 1 maçlık ceza doğru. Hocanın 1 maçlık cezadan daha fazlasını gerektirecek bir eylemi olmadı. Zaten öyle şiddetli bir itiraz ya da küfür durumu olsaydı gözlemci raporunda bunu ballandıra ballandıra yazar, ne yapar eder Galatasaray maçına bir şekilde çıkartmazlardı, hele ki Beşiktaş'ın önünün bu kadar kesilmeye çalışıldığı bir zamanda.

"BEŞİKTAŞ'IN KADROSU ENGELLENMEZSE..."

Beşiktaş'ın kadrosuna baktığımızda hakikaten çok kaliteli oyuncuların alındığını, ligin çok üzerinde bir kadrosu olduğunu söylememiz ve kurulan kadrodan dolayı kendilerini tebrik etmemiz gerekir. Ne yazık ki şu ana kadar ideal kadroyu 1 maç, hatta belki bir devre seyredebildik, onun da tadı damağımızda kaldı. Tek tek bakıldığı zaman gerçekten hepsi harika oyuncular, takım oyununa da adapte olmuş gözüküyorlar. Bu kadro dış etkenler tarafından engellenmedikçe, üzerine oyunlar oynanmadıkça elini kolunu sallaya sallaya şampiyon olur. Fenerbahçe sezon başından beri her maçta destekleniyor, Rizespor - Galatasaray maçında yaşanan hakem katliamını gördünüz. Bunlar bu şekilde nereye kadar gider bilemiyorum.

"BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ BU KONUDA ZAYIF KALIYOR"

Ali Palabıyık Beşiktaş - Adana Demirspor maçından sonra değil de Rizespor - Galatasaray maçından sonra sıkıntıya girdi, belki de kızağa çekilecek. Yönetimle Sergen Hoca'nın diyaloğunun nasıl olduğunu bilemem ama yönetim bu tarz mücadele gerektiren zamanlarda Sergen Yalçın'ı yalnız bırakıyor. Beşiktaş yönetimi bu konularda çok zayıf. Fenerbahçe'ye bakıyorum, her maçtan sonra başkan konuşuyor. Kulübün bir basın sözcüsü yok, bir teknik direktörü yok, her maçtan sonra Ali Koç açıklama yapıyor. Medyayı, federasyonu, MHK'yi kendi gücüyle manipüle etmeye yönelik bunlar. Beşiktaş'ta Sergen Yalçın kendi görevi dışında buralarda da mücadele ediyor.

"KURT DAĞDAN İNİNCE KÖPEKLER BİRLİKTE GEZER"

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın girdikleri ortaklık Beşiktaş'ın gücünü gösteriyor. Beşiktaş'la sahada rekabet edebilecek oyuncu kalitesine ve güce sahip değiller. Hal böyleyken Beşiktaş'a karşı birlikte hareket etmeleri, Beşiktaş'ı engellemeye çalışmaları çok normal. Eski bir atasözü vardır, kurt dağdan inince köpekler birlikte gezer. Ancak Beşiktaş iki rakibi birlikte de hareket etse üstesinden gelecek güce sahip. Ha transfer kumardır, her oyuncu tutacak diye bir şey yok. Lens Fenerbahçe'nin yıldızıydı, bizde topa vuramadı. Böyle örnekler de var ama bu takım ritmi yakaladığında önünde duracak güç yok. On sezondur ligin ikinci yarısında Galatasaray'la deplasmanda oynuyoruz. Varsın olsun, önümüze dışardan engeller, operasyonlar çıkmazsa 10 hafta önce de olsa orada turu atarız.

"MAÇA GİTMEYEN YÖNETİCİ FEDERASYONDA OLSA NE FAYDA"

Federasyon ve ona bağlı çalışan kurullar seçimle değil, atamayla geliyor. Hasan Doğan'la başlayan bu atamalar bugüne kadar devam etti. Birine sen geç diyorlar, görevi o alıyor. Alt kurullar da öyle. Fenerbahçe ve Galatasaraylı delegeler orayı da istedikleri gibi manipüle ediyor. Beşiktaşlı delegeler de var diyorlar. Erhan Kamışlı var orada, iyi tanırım, komşumdur da. Beşiktaş'ta görevdeyken maça gitmeyen yönetici Federasyon'da delege olsa ne olur? O kurullara gelen yöneticilerin takım kimliklerini yırtması lazım. Ben 2 sezon PFDK'da görev yaptım, Beşiktaşlı olduğumu hep söyledim, en fazla cezayı Beşiktaş'a verdik. Bizim taraftar önüne gelene küfrediyordu. Eski İnönü'de merdiven boşluğu kuralına uyulmuyordu. Gereken neyse onu yaptık. PFDK'da görevliyken bir kere İnönü'ye maça geldim, abi Beşiktaşlısın hep bize ceza veriyorsun diye taraftar tepkisiyle karşılaştım. Sonra bir daha İnönü'ye maça gitmedim.

"ÇIKIN YÜREĞİMİZ YOK DEYİN"

Başkan Ahmet Nur Çebi denetim raporlarıyla ilgili olarak yine öteleyici konuştu. Artık bunu uzatmanıza, insanların zekasıyla dalga geçmenize gerek yok. Ya çıkın, biz raporları inceledik, ihlal yok deyin, ya da çıkın, bizim bu hesabı soracak yüreğimiz yok deyin. Ben ikinci ihtimale daha yakınım. Fikret Orman Demirören'den hesap soracağım derken ben saati bile soramaz demiştim, aynısını şimdi de Çebi için söylüyorum. Çebi zaten o sürecin içindeydi, para işlerine bakan yöneticiydi, İcra Kurulu Başkanı'ydı. Fikret Orman da bunu söylüyor. Ahmet Nur Çebi ben varken şampiyonluklar geldi, stat bitti, ben yönetimden ayrıldım Fikret Orman yönetimi çöktü demeye çalışıyor. O zaman Erdal Torunoğulları da çıksın benim yaptığım transferlere bakın, bir de sizinkilere bakın desin. Ne oyuncular getirdi Beşiktaş ameliyat masalarından. Benim tavsiyem bu raporlar konusunda net bir ifadede bulunmaları. Ancak kesinlikle hesap soramaz, çünkü Çebi de oradaydı.

Doruk KOÇ / Duhuliye