İşte Malatya’nın açıklamaları:

“SORUN ORTA SAHA DEĞİLDİ

Hatayspor maçında puan kaybı yaşayan Beşiktaş’ın hocası Sergen Yalçın, en çok da orta saha kurgusu üzerinden eleştirildi. Hatayspor; bekleyeceğini ve hızlı hücumcularıyla sonuca gideceğini hepimizin bildiği bir takımdı. Rakibin bu güçlü yönüne karşı tedbirli bir planı anlayabilirim ancak Beşiktaş’ın Hatay deplasmanındaki sorunu ya da yanlışı orta saha kurgusu değildi. Takımın genel kurgusunda ve bazı oyuncu tercihlerinde daha farklı seçimler yapılabilirdi diyebiliriz. Özellikle Rıdvan varken N’Sakala’nın bu maçta neden şans bulduğunu anlamak güç. Sergen Hoca, transferlerinde rol oynadığı N’Sakala ve Welinton gibi oyuncularla ilgili olarak halen sorgulandığı bir noktada. İnisiyatif kullandığı diğer bir transfer, Gökhan Töre’den de sezonun yarısına gelmemize rağmen halen en ufak bir verim alamadı. N’Sakala ilk geldiği günlere oranla kendini geliştirmeye çalışıyor, hücuma daha fazla çıkıyor ama orada bir Rıdvan etkisi gösteremiyor. Sergen Hoca’nın son zamanlarda formda olduğu oyuncu değişikliklerinden de herhangi bir katkı gelmeyince Hatay’daki puan kaybı kaçınılmaz oldu.

“ÖNCELİK 8 NUMARA OLMALI”

Beşiktaş’ta transfer denince akla Mandzukic geliyor, bize de Mandzukic soruluyor ancak oyuncu an itibariyle İtalya’da devam edecek gibi gözüküyor. Milan’ın, Beşiktaş’ın çok da ulaşamayacağı rakamlarla teklif verdiğini biliyoruz. Zaten durum böyle olmasa da Aboubakar ve Larin bu derece formdayken, Güven Yalçın da zaman zaman çözüm üretmek için kullanılırken Beşiktaş’ın önceliği Mandzukic olmamalı. Ljajic’ten kadro alamayınca, Beşiktaş’ın orta saha oyuncuları içerisinde ofansif anlamda iş yapabilecek, hücuma top taşıyabilecek pek bir alternatif gözükmüyor. Oğuzhan istikrarsız, Mensah da geldiğinden beri bir türlü bekleneni veremedi. Kayserispor’da bulduğu alanlarda etkili olan bir oyuncuydu. Beşiktaş’taki oyunu koordinasyon sorunu olduğunu gösteriyor. Sanki bacakları kendisine sonradan takılmış gibi hareket ediyor. Bunun dışında stoperde bir türlü güven vermeyen bir Welinton olduğu için Beşiktaş’ın bir de stoper ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

“BEN MONTERO DİYORUM, HOCA NECİP DİYEBİLİR”

Beşiktaş bu sezon orta sahayı aldığı, oraya hükmettiği her maçı kazandı. Galatasaray maçında da Sergen Hoca planını bunun üzerine kuracaktır. Ancak Hatay’da olduğu gibi tamamıyla defansif oyunculardan kurulu bir orta alan beklemiyorum. Orta sahada Mensah’ın 11 başlayacağını düşünüyorum. Welinton’un cezasında ben Vida – Montero tandeminden yanayım ama hoca Fenerbahçe maçında yaptığı gibi Necip’i stoperde düşünebilir. Sol bekte bu kez Rıdvan’ı bekliyorum. Sol kanatta Larin, sağda yine Ghezzal başlayacaktır.

“CÜNEYT ÇAKIR YAYINCI KURULUŞA ÇALIŞIR”

Maça Cüneyt Çakır’ın atandığı açıklanır açıklanmaz herkesin aklında “ne şiş yanar ne kebap, bu maç berabere” düşüncesi oluştu. Bunun oluşması tamamen Cüneyt Çakır’ın kendisi ve bugüne kadar gösterdiği yönetimlerle alakalı. Türkiye’de istikrarlı olarak Fenerbahçe’ye çalışan hakemler vardır, Galatasaray’a çalışan hakemler vardır. Beşiktaş’a çalışan hakem olmamıştır, Allah da bize öyle kazanmayı, öyle sevinmeyi nasip etmesin. Cüneyt Çakır ise yayıncı kuruluşa çalışır, ülkedeki futbol organizasyonu neye ihtiyaç duyuyorsa onu yerine getirir. Bir taraf yarıştan daha uzak kalmışsa onu tekrar sezona otak eder, şampiyonluk adaylarını arttırır. Sistemin isteğine göre maç yönetme durumu vardır. Bu yüzden de ülkeyi en üst düzeyde temsil eden hakem olmasına rağmen kimsenin güvenini kazanamamıştır, Cüneyt Çakır denildiğinde insanların aklına hep maçı yönetmek değil, idare etmek gelir. Erol Kaynar’ın Cüneyt Çakır hakkında yaptığı “Avrupa’daki performansını göstermesini bekliyoruz” açıklaması çok yerinde. Kulüpten maç anına kadar bu açıklamaların dozunu arttırarak devam etmelerini bekliyorum. Karşımızda algı yönetimini çok iyi yapan bir kulüp var. Yine maç öncesi bir “Fatih Terim krizi” yaratarak motivasyon ve algıyı arkalarına aldılar. Mustafa Cengiz çıktı, “oyuncularımız ölümüne oynayacaklar” dedi. Beşiktaş’tan da maç saatine kadar hamleler bekliyorum. Kadıköy deplasmanından önce de söylediğim gibi, Beşiktaş’ın bu algı yönetiminde de iyi organize olması gerekiyor.

“NORMAL ŞARTLARDA BEŞİKTAŞ RAHAT KAZANIR”

İki takımın şu anki durumlarını bir teraziye koyduğumuzda Beşiktaş’ın çok ağır bastığını düşünüyorum. Galatasaray’da bir tek Feghouli Beşiktaş için tehlikeli olabilir, oynayacak mı bilmiyorum. Muslera yok, Omar da yok ancak bence Omar savunmayı daha ikinci plana atan bir oyuncu. Linnes daha çok Larin’i savunmaya odaklanacaktır. Aslında N’Koudou bire birde daha zorlayıcı bir oyuncu olabilir ancak Sergen Hoca’nın çok formda olan Larin ile başlayacağını tahmin ediyorum. Beşiktaş özellikle Atiba – Josef merkeziyle ağır basıyor. Burada küçük bir dokunuşla 4-1-4-1 değil de 4-2-3-1 oynamak, Atiba’yı hücumda değil, asli görevinde kullanmak Beşiktaş için daha doğru bir plan gibi gözüküyor. Son zamanlarda Beşiktaş’ın kendi evinde olan rakibine kurduğu üstünlük de düşünülürse, Beşiktaş Galatasaray maçından galibiyetle ayrılacaktır. Hatta ben Aboubakar ve Larin ikilisinin tabela yapacağı, en az 2 gollü bir Beşiktaş galibiyeti bekliyorum. Beşiktaş, bu şartlarda Galatasaray’a kaybederse futbolda istatistik yok demektir. Galatasaray’ın Beşiktaş’tan galibiyet alabilmesi ancak hakem performansı yahut bireysel hatalarla gerçekleşir. Normal şartlarda derbiyi Beşiktaş rahat kazanır.

Doruk KOÇ / Duhuliye