Ali Ece'nin tespitleriden satır başları şu şekilde:

BEŞİKTAŞ BUNU SEZON BOYUNCA YAPAMADI

Valerien Ismaël'in oyunu bu kez neden aksadı diye bir soru soruluyor... Aksayan, kapalı savunmaya karşı çözüm üretememek mi? Beşiktaş bunu bütün sezon yapamadı. Yani Sergen Yalçın döneminde de yapamadı, Önder Karaveli döneminde de yapamadı. 
Acaba Valerien Ismaël, Sergen Yalçın ve Önder Karaveli'den çok, oyuncu grubuyla da ilintili olabilir mi? 

LİGDEKİ TAKIMLARIN YARISI DERİN SAVUNMA YAPIYOR

Şimdi abi bir kere üç dört üç oynarken iki tane stoper hücuma katılınca bir tanesi durağan kalıyor. Mesela Montero iyi. Uzun paslar atıyor. Ön tarafa geliyor... Öbür taraftaki hep duruyor. Orada kim oynasın? Welinton oynadığı zaman önde basıyor. Evet. Ama işte ligdeki takımların en az yarısı Giresunspor'un oynadığı gibi merkezi kapatarak derin savunma yapıyorlar. Bir kere üçlü savunmada  senin stoperlerin bindirmiyorsa sıkıntı olur. Çünkü oraya geriden oyuncu kaçırmadıkça rakip savunmanın yerleşik dengesini bozmanın başka bir yolu yok. 

SANTRAFORDA, SOL ÖNDE BAŞKA İSİMLERLE OYNAMALISIN

Beşiktaş, Giresun'un yerleşik dengesini bozabildi. Ama onun sonrasında da o final pasını niye yapamadı? Çünkü top Ghezzal'a gelmedi. Demek ki sen sol önde, santraforda başka isimlerle oynamalısın. Demek ki bu oyuncu grubuyla bu iş olmuyor.