Sakatlığını atlatmasının ardından Everton’da kadroya girmeye başlayan tecrübeli golcü için ara transfer döneminde çalışma başlatılacak. Yö netim, bu kez A Milli golcüyü bonservisiyle almayı planlıyor.

Ligde 12 hafta sonunda zirveyle puan farkının 10’a yükselmesi sonrasında Beşiktaş’ta transfer çalışmaları erkenden başlamıştı. Özellikle bitiricilik konusunda yaşanan sıkıntıyı yeni transferle çözmeyi planlayan Siyah-Beyazlılar, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton’da forma giyen A Milli golcü Cenk Tosun’u liste başına yazmıştı. Tecrübeli ismi Ocak ayında kadrosuna katmak için nabız yoklamaya başlayan yönetim, planlamasını hazırladı.

Milli golcüyle temas kuruldu

Geçen sezon takıma kiralık olarak kazandırılan Cenk Tosun için idareciler bu kez oyuncunun bonservisi için girişimde bulunacak. Premier Lig ekibiyle sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan başarılı futbolcuyu devre arasında bedelsiz olarak kadrosuna katmayı planlayan idareciler, bu konuda Cenk Tosun’la da temas kurdu.

Everton’la sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Cenk Tosun için Ocak operasyonu planlanıyor.

Sezon başında Kara gündemini uzun süre meşgul eden Hollandalı golcü, transfer olduğu Barcelona’da tutunamadı. İspanyol medyasına göre Ocak ayında gönderilecek olan tecrübeli golcünün rotası ya Beşiktaş ya da PSV olacak

Ara transfer dönemi için yoğun planlama içinde bulunan Siyah-Beyazlılar’ın gündemine yeni bir isim daha geldiği ortaya çıktı. Sezon başında kulübün transfer gündeminde yer alan ancak yüksek maaş talebi sebebiyle vazgeçilmesinin ardından Barcelona’ya transfer olan Luuk de Jong, Katalan devinde tutunamadı. İspanyol basınına göre yeni teknik direktör Xavi’nin devre arasında gönderilmesini istediği Hollandalı golcü için PSV’yle birlikte en büyük aday Beşiktaş...

Karar, Sergen hocanın...

Barça’da 9 maçta 1 gol atabilmesi sebebiyle bileti kesilen De Jong’un da bu kez yüksek maaş ısrarında bulunmaması bekleniyor. Teknik direktör Sergen Yalçın’ın sezon başında onay verdiği başarılı oyuncu için devre arasında ne rapor vereceği henüz belirsizliğini koruyor.

Beşiktaş taraftarının takıma geri dönmesi için yıllardır çağrıda bulunduğu Anderson Ta lisca, Al Nassr’d aki ekonomik kriz sebebiyle kulübünden ayrılma kararı verdi. Sambacı geri dönüş için Siyah- Beyazlılar’dan haber bekliyor.

Vincent Aboubakar’la aynı kulüpte oynayan Anderson Talisca da ayrılık ateşini erkenden yakmıştı. Yıllık 10 milyon Euro’ya anlaştığı kulübün ekonomik olarak problemler yaşamasından dolayı takımda ilk ayrılık kararı alan isimler arasında yer alan Brezilyalı oyuncunun da Siyah-Beyazlı taraftarların yoğun talebi ve teknik direktör Sergen Yalçın’ın da olumlu bakışı sebebiyle şimdiden listede olduğu belirtildi.

Kontenjan planı hazır

Beşiktaş’ın devre arasında 2 yeni yabancı hücum oyuncusuna kontenjanda yer açmak için kulüple sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Cyle Larin ve Fabrice N’Sakala’yla Ocak’ta yolları ayırabileceği bildirildi.

Beşiktaş’la geçen sezon yaşadığı şampiyonluğun ardından Al Nassr’a transfer olan Kamerunlu golcü, Arap takımında tutunamadı. Devre arasında kulübüyle yollarını ayırması beklenen Aboubakar için en güçlü adaylar arasında Kartal da var.

Sezon başında Beşiktaş’ın 1.5 milyon Euro’luk maaş teklifini kabul etmeyip Suudi Arabistan ekibi Al Nassr’a transfer olan Vincent Aboubakar da Beşiktaş’ın hedefleri arasına girebilir! Ye ni kulübünde 12 mücadelede görev yapıp 4 gollük performans sergileyen Aboubakar, takım oyununa adapte olamadığı gerekçesiyle Arap temsilcisinden gönderilecekler listesinde yer alıyor. Arap kulübünün mali olarak sıkıntı yaşamasından dolayı mutsuz olan tecrübeli oyuncunun da ayrılığa olumlu baktığı ifade edildi.

Aboubakar’ın, ayrılığın kesinleşmesi halinde ilk önerileceği takımın sezon yüksek maaş beklentisi sebebiyle ayrıldığı Beşiktaş olması bekleniyor. Başarılı oyuncuyla Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe’nin de ilgilenebileceği konuşuluyor.