Yaz transfer döneminde de adı sarı kırmızılılarla anılan Gedson'un transfer gerçekleşmemişti.

RİZESPOR'A KİRALIK ANLAŞMASI
Sık sık adı Süper Lig ekipleriyle anılan Gedson Fernandes'te Ocak ayında sürpriz bir gelişme yaşandı. Portekizli yıldız Gedson kiralık olarak Süper Lgi ekibi Çaykur Rizespor ile 6 aylığına anlaşma sağladı.

SEZON SONU BEŞİKTAŞ'TA
Transferin perde arkasında, Gedson Fernandes sezon sonunda Beşiktaş'a transfer olacak. Dev transferle ilgili Beşiktaş'tan KAP'A yapılan açıklamada; 'Profesyonel Futbolcu Gedson Carvalho Fernandes'in 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere transferi konusunda SL Benfica Kulübü ile anlaşmaya varılmıştır. SL Benfica Kulübü'ne 6.000.000 Avro transfer bedeli ödenecektir. Oyuncu ile 1 Temmuz 2022 tarihinden başlamak üzere dört yıl artı bir yıl opsiyonlu olacak şekilde anlaşmaya varılmıştır. Oyuncunun ileride başka bir kulübe kiralanması ya da satılması durumunda, elde edilecek gelir Kulübümüz ve SL Benfica Kulübü arasında 50% - 50 % olarak paylaşılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.' denildi.

İTALYAN BASINI BÖYLE GÖRDÜ
İtalyan basını, Galatasaray - Beşiktaş ve Rizespor arasında geçen Gedson Fernandes üçgenini haber yaptı.

'İLGİNÇ BİR HİKAYE'
İtalyan basını, Beşiktaş'ın Gedson Fernandes transferini "ilginç bir hikaye" olarak okuyucularıyla paylaştı ve şu ifadeler kullanıldı: "Gedson Fernandes İstanbul derbisi haline gelen iç içe geçen bir transfer pazarının merkezindeydi.

'TERİM KOVULDU, BEŞİKTAŞ'A BIRAKTI'
Fatih Terim tarafından istendi, Instagram hesabından Galatasaray formasıyla bir fotoğraf yayınladı. Ancak Fatih Terim kovulunca, Galatasaray Başkanı Burak Elmas onu Beşiktaş'a bıraktı. Beşiktaş onu transfer edip, Galatasaraylıların sevmediği Çaykur Rizespor'a gönderdi."

Milliyet