En son 2017-2018 sezonunda büyük bir başarıya imza atarak Şampiyonlar Ligi gruplarından namağlup çıkan Beşiktaş, ikinci turda Bayern Münih'e her iki maçta da yenilerek elenmesine rağmen taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin büyük takdirini kazanmıştı.

Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçını 14 Mart 2018 tarihinde Bayern Münih ile Vodafone Park'ta oynayan Beşiktaş, 3,5 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi defterini yine Vodafone Park'ta ve yine bir Alman devine karşı açacak. 2017-2018 gruplarında Leipzig ile, eleme turunda ise Bayern Münih ile karşı karşıya gelen Beşiktaş, bu kez Almanya'nın bir diğer büyüğünü evinde ağırlayacak.

Beşiktaş son Şampiyonlar Ligi serüveninde Leipzig'i evinde 2-0 ve deplasmanda 2-1'lik sonuçlarla yenerken, eleme turunda Bayern Münih'e 5-0 ve 3-1'lik skorlarla yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti.

İLGİNÇ SERGEN YALÇIN DETAYI!

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Borussia Dortmund maçı ile birlikte Şampiyonlar Ligi'nde teknik direktör olarak ilk sınavını verecek. Sergen Yalçın futbolculuk kariyerinin son Şampiyonlar Ligi maçını Beşiktaş formasıyla İngiliz devi Chelsea'ye karşı oynamış, İstanbul'da oynanması gereken maç güvenlik sebeplerinden ötürü UEFA tarafından Almanya'ya alınmıştı. Böylece Sergen Yalçın son Şampiyonlar Ligi sınavına, Borussia Dortmund'un ezeli rakibi olan Schalke 04'ün stadı Arena AufSchalke
Gelsenkirchen'de çıkmış oldu.

Duhuliye.com