Gençlerin yanında tecrübeli oyuncular alınarak kağıt üzerinde iyi bir kadro kuruldu.

Emirhan İlkhan - 18 yaş
Emre Bilgin - 19 yaş
Emirhan Delibaş - 19 yaş
Berkay Vardar- 19 yaş
Serdar Saatcı- 19 yaş
A. Hasic - 20 yaş
Ersin Destanoğlu - 21 yaş
Emrecan Uzunhan - 21 yaş
Rıdvan Yılmaz - 21 yaş
Kartal K. Yılmaz - 21 yaş
Gedson Fernandes - 22 yaş
J. Muleka - 22 yaş
F. Montero - 23 yaş
V. Rosier - 25 yaş 

Altyapıda yetişmeleri için büyük emek verilen genç çocuklar üzerinden otorite kuruyorum, disiplin sağlıyorum, oyunda hocanın dediklerini yapmıyor, menajeri sözleşme yaptırmıyor diye sudan sebeplerle gençlerin önü inşallah tıkanmaz. Adı üstünde bunlar genç, kanları kaynıyor, hata yapmaya çok müsait. Onlara yapmış oldukları  hatadan dolayı cezalandırma yerine şefkatle yaklaşmak gerekir.
 Gençlere güven vermeliyiz, en ufak bir hatada cezalandırma yerine  uyarmalıyız, arkalarında olunduģumuzu görürlerse, onların önünde kimse duramaz, yürekten ve gönülden oynarlar oynadıkçada özgüvenleri artar.

Yeni alınacak ve gidecek oyuncularda bize düşen beklemek acele etmemek, başkan ve transferden sorumlu yönetici, ilgili profesyonellerle ve scout ekibiyle birlikte uygun gördükleri şekilde kadro mühendisliğini en iyi şekilde  gerçekleştirir, onlara yeterli zamanı vermeli acele etmemeyi öğrenmeliyiz.
Beşiktaş bu dar boğazdan ancak üreterek ve satarak çıkar.
Rıdvan'ın sözleşmesinin son sezonu. Yeni sözleşme yapmıyorsa, bedelsiz gideceğine para kazandırsın. 
Ersin için de gelen teklif varsa yönetimin değerlendirmesi lazım. Mert Günok ve Emre Bilgin bu mevki için bence yeterli. Ersin sözleşmesi bittikten sonra bedelsiz gideceğine o da para kazandırsın. 

Valerien Ismael, geçen sezondan bu yana kötü bir tablo çizmiyor. Maçı adeta kenarda yaşıyor. Beşiktaş taraftarı her zaman böyle hocaları sever.    
Beşiktaş yönetimi bu sene hocanın sistemine uygun oyuncu taleplerini  karşıladı.

Gedson Fernandes ve Saiss çok önemli iki transfer. 3-4-3'te  Fransız hocanın sisteminde tam biçilmiş kaftan. Gedson Oyunun iki tarafını da çok iyi oynuyor. 
Kartal Kayra, Emirhan gibi genç istikbal vaat eden oyuncular,Gedson ve Josef gibi kaliteli isimlerin yanında tecrübe kazanacaklar. 

 İyi bir pivot santrfor gerekiyordu, Weghorst alındı. Yanına alınan Muleka geçen sezon  Kasımpaşa da müthiş işlere imza attı,lige de alıştı ondan beklenti çok fazla. Cenk her zaman her takıma lazım karakterde bir oyuncu. İngiltere'de Everton'da oynadı. Yeni gelmiş bir oyuncu gibi antrenman yapıyor . Beşiktaş'ın forvet hattı bu sene  rakipler için ürkütücü oldu.

Eksik yok bu var ,Rosier'e iyi bir alternatif gerekiyor.Rosıer 'in oyun şekli takımı her an eksik bırakmaya müsait. Kenan Karaman'ın bu mevkiye iyi bir alternatif olacağını düşünmüyorum.

Bu sene  Beşiktaş taraftarları da üstüne düşeni fazlası ile yapıp 20.000 bin üstünde kombine alarak  onlardan beklenen  beklentiye cevap verdi..