Süleyman Oktay'ın açıklamaları şöyle:

"TRANSFERLER KAĞIT ÜZERİNDE İYİ AMA..."

"Beşiktaş kağıt üzerinde iyi transferler yaptı. Şu an görüntü gayet iyi. Dışarıdan bakıldığı zaman Beşiktaş bu sene yine şampiyonlukta iddialı olacak görüntüsünü veriyor. Ama futbol tabii sahada oynanıyor.

Geçen sezon da Batshuayi, Alex Teixeira ve Pjanic geldiğinde de benzer tablo vardı ama Beşiktaş ligde dereceye bile giremedi. Futbolda gerçek olan lig başlar, takım çıkar sahaya o zaman her şey görülür. İnşallah yeni gelenler geldikleri takımlardaki başarılı oyunlarını gösterirler de Beşiktaş üst sıralardan aşağıya inmez. Ismael'in oynatmak istediği sistem de inşallah başarılı olur. Netice yaptığı takdirde kimse sisteme bakmaz. Bir de takımın agresifliği, iyi futbol oynaması gelir. Bunu yaptığı zaman takım dizilimin önemi yok." 

"JOSEF'TEN DOLAYI TÜM PLANLAR ALTÜST OLMUŞ DURUMDA"

"Ama 3-4-3 bana da ters gelen bir sistem. Rosier'le Rıdvan ileri git gel ikilemini yaşadılar ve tam olarak adapte olamadılar. Umarım bu kez adapte olurlar. Kötü sonuçlar gelirse bu sistemi herkes sorgular.

Ismael eğer bu sistemde duruma göre esneklik göstermesi önemli. Eğer savunmada açıklar oluşursa ve vazgeçmezse çok uzun ömürlü olmaz. Hele de Josef'in sakatlığından sonra bu defansın çok da güvenilir olacağını düşünmüyorum. Çünkü Gedson ve Josef'ten defansa çok iş düşeceğini sanmıyordum. Bu nedenle Beşiktaş'ın tüm planları altüst olmuş durumda.

Salih'in, Atiba'nın yerini dolduracağı konuşuluyor ama zor gürüyorum. Eğer 2 sene önceki Atiba'yı görürsek o doldurabilir. Salih Uçan hazırlık kampında iyi görüntü verdi ama hiçbirisi Josef olamaz. O nedenle arka taraf 3'lü defansta sıkıntı yaşayabilir Josef'siz.

Kolay maçlar yine bir şekilde aşılır ancak zorlu maçlarda bu durum büyük handikap oluşturur. Atiba dışında -ki 2 sene önceki Atiba olması şart- geri kalan orta saha futbolcularının hepsini topla bir Josef olamazlar, benim görüşüm bu. Bazen bir adam çok adamdır."

 Duhuliye.com   / ÖZEL RÖPORTAJ