Yeni yayın ihalesi için geri sayım devam ediyor.  Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ihale şartnamesini alması için şirketlere verdiği süre doldu. TFF, 36'si yabancı 46 şirketin ihale şartnamesini aldığını açıkladı.

Kadir Kardaş'ın kararıyla yabancılara ücretsiz!

İhaleye 36 gibi yüksek bir sayıda yabancı şirketin katılması, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş'ın ihale sürecinde yaptıklarını akla getirdi.

Kadir Kardaş'ın şahsi kararıyla  TFF Süper Lig ihalesi ile ilgilenen yerli kurumlardan 150 bin TL alınırken yabancı medya kuruluşlarından herhangi bir ücret talep edilmedi.

Zarar 5 milyon 400 bin TL...

Eğer yerli şirketlere uygulanan tarife yabancılara da uygulansaydı TFF'nin kasasına 36 şirketten 5 milyon 400 bin TL girecekti. Kadir Kardaş'ın keyfi kararından zararlı çıkan Türk futbolu oldu.

80 milyon dolarlık kayıptan sorumlu tutulmuştu

Medyada daha önce çıkan haberlerde Kadir Kardaş'ın hatasından dolayı TFF'nin 80 milyon dolar zarar ettiği belirtilmişti.

Yayıncı kuruluş, 2010 yılında anlaşılan sözleşmenin iki yıl daha (2015-16 ve 2016-17) uzatılmasını talep etmiş ve dönemin federasyonu bunu kabul etmişti.

 Kardaş, özellikle Digitürk ile olan yayın ihalesinin ihalesiz şekilde 2 yıl daha uzatılması sürecinde B ve C paketlerinin eklenmesinin ihmal edilmesi nedeniyle uğranılan 80 milyon dolarlık hak kaybından ötürü sorumlu tutulmuştu.

"Böyle bir çiftlik olmaz"

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 1 Eylül 2020'de yazdığı yazıda "Böyle bir çiftlik olamaz" diyerek Kadir Kardaş ile ilgili şunları dile getirmişti:

"TFF, Digiturk'e çok önemli bir dava kaybetti, büyük bir para kaybedildi. 2 yıl önce 80 milyon Euro kaybedildi. O sırada TFF'de bu parayı ödemeyen ve Federasyon'u dava eden Digiturk çalışanı olan, bu işlere bakan kişi şu an nerede?

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Kadir Kardaş. Kaç lira maaş alıyor? Federasyon bunları sır gibi saklıyor ama benim Federasyon'un içinden öğrendiğim 100 bin TL maaş alıyor. Digiturk'le hala bağlantısı var mı bilmiyorum ama 100 bin TL maaş alıyor. Böyle bir çiftlik olamaz!"

Kazanan şirket 21 Şubat'ta incelenecek

Şartnamelerin alınmasıyla gözler teklif sürecine çevrildi. İhaleye katılmak isteyen firmalar tekliflerini, 14 Şubat saat 14.00’e kadar, elden veya elektronik posta yoluyla  teslim edecek. Noter tarafından açılan teklifler, Kulüpler Birliği Vakfı ve TFF tarafından oluşturulan ihale komisyonuna sunulacak. Teklifleri değerlendirecek komisyon, ihale sonucu 21 Şubat’ta açıklayacak.

Kaynak: Ajansspor