SORU: Beşiktaş’ın Trabzon galibiyetinden sonra işleri yolunda gitmiyor. G.Birliği önünde de kısır bir futbol vardı. Sergen Yalçın bu kadroyla bir çıkış rotası üretebilir mi? 

MEHMET ASLAN

KLOPP BiLE BU TAKIMLA BAŞARILI OLAMAZ

Değil Sergen Yalçın, Jürgen Klopp olsanız şansınız yok bu kadroyla. Bunun farkında herkes. En başta da Sergen Yalçın. Sürekli aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar almayı denemek sadece bize özgü bir davranış modeli. Mali sıkıntı içindeki takımlar için bir seçenek vardır; uzun vadeli plan yapmak. Abdullah Avcı bu modelin teknik adamıydı. Beşiktaş buna “Hayır” dedi, Sergen Yalçın’ı tercih etti. O zaman ona da haksızlık etmeden, ona uygun bir kadro verilmeliydi.

UĞUR MELEKE

SADECE ABOUBAKAR

Geçen sezonun ideal 11’inden 6 oyuncu kaybedildi. Alanya’nın değerli stoperi Caulker’dı, Beşiktaş Welinton’u aldı. Gökhan Malatya’da bile direkt oynamıyordu. İki sezondur çeşitli sebeplerle doğru düzgün maça çıkmamış Aboubakar dışında fark yaratabilen bir adam yok Beşiktaş’ta. 21 günlük ara elbette bir fırsat ama Beşiktaş’ın kadro kalitesi gerçekten sıkıntılı.

GÜNTEKİN ONAY

EĞER LJAJIC KALIYORSA ACiLEN TAKIMIN BiR PARÇASI YAPILMALI

Orta saha hariç her hattı sorunlu Beşiktaş’ın. Gençlerbirliği maçında oynayan hücüm hattı geçen sezon sadece 2 gol atmış. Sahaya çıkan 11’in 2019-20 sezonunda attığı gol sayısı 10. Bunların 6’sı Atiba, 2’si Welinton’un. Böyle bir kadronun gol üretmesi çok zordu ve bu da sahaya yansıdı. Eğer Ljajic kalıyorsa acilen takımın önemli bir parçasına dönüştürülmek zorunda. Beşiktaş iddiasız, hedefsiz kalamaz, kalmamalı.