İşte Mehmet Arslan'ın bugünkü yazısı:

Kulüpler Birliği, pazartesi günü toplanıyor. 8 kulübün talebiyle. Konu elbette Lisans Kurulu’nun belirlediği harcama limitleri.

Bu 8 kulüp limit harcama kriterlerinin değişmesini talep ediyor. Bunun başını da, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Kasımpaşa kulüpleri çekiyor. Ben düşüncemi açık açık yazayım. Kulüpler, Lisans Kurulu’ndan çıkan harcama limitleri sanki sürprizmiş gibi davranıyorlar. Oysa bu rakamların çıkacağını hepsi de bal gibi biliyorlar. Ama öyle davranmak işlerine geliyor. Bu işin bir yanı.

SORUMLU TFF DEĞİL F.BAHÇE'NİN MALİ YAPISI

Diğer yanı ise şu:

· Fenerbahçe’nin harcama limitleri artmalı. Bunu Fenerbahçe’ye özel istemiyorum. Türk futbolunun Fenerbahçe gibi bir takımın zirve mücadelesi vermesine ihtiyacı var. Televizyon için var, heyecan için var, ilgi için var. Ama şu an ki durumda sorumlu olan TFF değil. Sorumlu olan Fenerbahçe’nin mali yapısı. Bu yapı ile daha fazlasını elde edemezsiniz. TFF’yi ya da “Bir takım güçleri” suçlamaktansa, bu gerçekleri dile getirip çözüm yolu bulmalı Fenerbahçe. Gelelim Pazartesi gününe. O toplantıdan çıkacak sonuçları biz şimdiden yazalım.

ANLAŞAN İLE ANLAŞMAYAN FARKI ORTADAN KALKACAK

1- TFF kulüplere yüzde 15’lik bir limit aşım hakkı veriyor. Kulüpler ilk aşamada bunun yüzde 40’a çıkmasını talep edecekler. “Kaldı ki bunun için de haklı bir gerekçemiz var” diyecekler; Kovid-19. î“

2- Harcama limitleri hesaplanırken, borç olarak görülen ana para hesaplanmasın” diyecekler. Böylece, Bankalar Birliği ile anlaşma yapan kulüpler yapmayan kulüpler arasındaki fark ortadan kalkacak. Daha doğru bir deyişle Fenerbahçe’nin de Galatasaray kadar harcama limiti olacak.

3- Limitleri belirleme kriterlerinin tepeden tırnağa kulüplerin faydalanacağı şekilde değişmesi isteyecekler.

LİMİTLER NASIL HESAPLANIYOR?

Kulüpler, kendi mali yapılarını ve bağımsız mali denetçi raporunu Türkiye Futbol Federasyonu’na iletiyorlar. TFF denetçileri kontrol edip (bilgiler doğru mu diye? ) Lisans Kurulu’na gönderiyor. Kurul limit aşıldıysa tescil etmiyor, artı sezon sonu varsa daha önce belirlenmiş cezaları uyguluyor. Kimse kafasına göre limitlere dokunmuyor.

İLGİNÇ BİR KAYNAK YARATMA GİRİŞİMİ

Malum, kulüpler borç batağında. Büyük-küçük fark etmiyor. Herkes para peşinde. Ama para da aslanın ağzında. Para bulmak için kaynak arayan kulüpler ilginç yöntemlere başvuruyorlar. Biraz üzerinden geçmiş ama ben yeni öğrendim. Türkiye Futbol Federasyonu’na, başkan Nihat Özdemir adına bir zarf gönderilmiş. Özdemir zarfı açtığında içinden alacaklı hanesinde Nihat Özdemir’in olduğu bir senet çıkmış. Miktar ise 1 milyon TL. Borçlu hanesinde de Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya’nın ismi. Kulüp için para arayan başkan en son bu yönteme başvurmuş. Ama parayı alabilmiş mi derseniz, yanıtım hayır.

OYUNCULARI SERGEN YALÇIN'DAN 'DEĞER' GÖRMEK İSTİYOR

Sergen Yalçın. Onu dinlemeye de bayılıyorum, saha kenarında izlemeye de. Her sözü içten, hiç eğip bükmüyor, dosdoğru düşündüğünü söylüyor. Beşiktaş’ın çehresini, taraftarın takıma bakışını değiştirdi. Ve Beşiktaş için doğru olduğuna inandığı her hamleyi de yapıyor.

Burak Yılmaz’ın ayrılık sürecinde golcü oyuncuyla (yönetimin isteği ile) masaya bile oturdu. Buraya kadar sorun yok. Ama benim kulağıma futbolcu cephesinden bir takım sözler geliyor. Bazı oyuncular Sergen Yalçın ile iletişimde bir takım sorunlar yaşadıklarını söylüyorlar. Daha açık yazayım. · “Değer görmek istiyoruz” diyorlar ve ekliyorlar. “Hoca camianın ona gösterdiği saygı ve sevgi ile sanki bizi unuttu.” · Başarılı olmasını gönülden istediğim Sergen Yalçın’a buradan bu sitemi iletmek istedim.