"Ailevi" sebeplerden ötürü Barcelona'dan ayrılmak zorunda kaldığını anlatan Demirci, "Hatalarımın farkındayım" demekle yetindi. İşte, Muhammed Demirci'nin açıklamalarından satır başlıkları.

"Ben de tam anlayamadım..."

Ara transfer döneminde TFF 2. Lig ekibi Sarıyerspor'la anlaşan Muhammed Demirci, Barcelona geçmişine ilişkin: "Orada kalmamam için futbol anlamında bir gerekçe yoktu. Ama benim de müdahil olamayacağım bazı durumlar vardı. Ailem yönünden birkaç sorun vardı. Ben de tam anlayamadım. Açıkçası Barcelona'ya giderken nasıl büyük bir kulübe gittiğimin farkında da değildim. Bana La Masia'yı gezdirdiler." ifadelerini kullandı.

"Yeni Messi'miz sen olacaksın..."

Barcelonalı yetkililer tarafınca La Masia'da gezdirildiğini anlatan Demirci: "Bana projelerinden bahsettiler. 'Bizim yeni Messi'miz sen olacaksın' bile dediler. Bunu kulaklarımla duydum. Çok fazla ilgilendiler. Ben o dönem zaten karar verecek yaşta değildim. Ebeveynlerim ve Seyit Ateş'in ortak kararıyla geri döndüm. Orada 10 gün kaldım. İlk antrenmanımda kendi yaşıtlarımlaydım. Sonra bir üst yaşla çıktım. Sonraki gün bir üst yaşla da çıktım. Yani en sonunda 2 yaş büyüklerle antrenman yapıyordum. Orada bile fark edildim." dedi.