İşte Fuat Çimen’in açıklamaları:

“AHMET NUR ÇEBİ ADAY MI DEĞİL Mİ BİLMİYORUZ”

Federasyon Başkanı Nihat Özdemir’in istifasını bugün öğrendik. Federasyon Başkanlığı için söylenen o ki, sayın Ahmet Nur Çebi’nin de adı geçiyor. Sayın Başkan Mayıs ayında aday mı değil mi henüz biz de bilmiyoruz, kendisi de bilmiyor. Bu konunun bir an önce açıklığa kavuşturulması lazım. Başkan bir an önce Beşiktaş başkanlığına aday olacaksa adaylığını açıklamalı. Federasyon Başkanlığı’na aday olacaksa bu defa Beşiktaş’ta aday olmayacağını açıklamalı. Çıkarsınız, adayım veya aday değilim dersiniz. Beşiktaş böyle bir belirsizliğin içerisinde kalmamalı.

“ÇEBİ ADAY OLSA DA OLMASA DA BİZ ADAYIZ”

Ben çıktım, 28 Şubat tarihinde Beşiktaş başkanlığına adaylığımı net bir şekilde açıkladım. Bu kararımız ve çalışmalarımız hiçbir koşula bağlı değildir. Beşiktaş’ın iyi yönetilmediğini düşünüyorsanız çıkar aday olursunuz, daha iyisini yapmaya talip olursunuz. Biz bunu yaptık. Biz bu çalışmaları iki buçuk yıldır sürdürüyoruz. Sayın Çebi’nin kongreyi rahatlıkla kazanacağı yönünde bir kanaat var, biz bu kongreyi kazanmak için aday olduk. Sayın Ahmet Nur Çebi’nin aday olup olmaması bizim sürecimizi etkilemez. Sayın Çebi aday olsa da olmasa da biz bu göreve talibiz ve camiamız teveccüh gösterir, bu görevi bize verirse Beşiktaş için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

“PART-TIME BAŞKANLIK OLMAZ”

Sayın Başkan’ın aday olup olmama kararına göre pozisyonunu belirleyecek olan çok isim var. Ben bu insanlara şunu söylemek istiyorum, part time başkanlık olmaz.

Biri aday olacak mı olmayacak mı buna göre pozisyon alarak Beşiktaş başkanlığına talip olunmaz. Demek ki bu hesapları yapanların önceliği Beşiktaş değil. Beşiktaş’ı düşünen kimseler bu görevlere kayıtsız şartsız ve koşulsuz talip olurlar. Sen Beşiktaşlıysan, Beşiktaş’ın iyi olmadığını, bir şeylerin düzelmesi gerektiğini düşünüyorsan kim aday kim değil bunlara bakmazsın, aday olursun. Sayın Çebi de başkan adayı olmak için Fikret Orman’ın aday olmayacağı güne kadar beklemişti. Bunlar doğru değil.

“VALERIEN ISMAEL’İN GELECEĞİ…”

Sayın Ahmet Nur Çebi kongreden önce Beşiktaş’ın hocasını da belirledi. Beşiktaş’taki bu teknik direktör krizine aslında Sergen Yalçın’dan itibaren ele almak lazım. Siz yaz döneminde Sergen Yalçın ile çok uzun süre sözleşme imzalayamadınız. Böyle bir sürecin sonunun nasıl olacağı çok belliyken hiçbir B planı hazırlayamadınız.

Önder Karaveli’ye takımı emanet ettiniz. Önder Karaveli Beşiktaş’ın emekçisidir. Ona burada çalışacaksın dersiniz çalışır, altyapıda çalışacaksın dersiniz gidip orada da çalışır. Önder Karaveli yerine başka bir isim tercih edilse bugün Beşiktaş daha iyi bir konumda olabilirdi.

Şu an yapılan Valerien Ismael hamlesine gelince; Trabzonspor maçında biz çok istekli, iyi oynayan, uzun zamandır göremediğimiz, arzulu, mücadele eden bir Beşiktaş seyrettik. Beşiktaş taraftarı takımını böyle görmek ister, yenilecekse bile iyi oynayarak, iyi mücadele ederek yenilmesini ister. Beşiktaş bize istediğimiz görüntüyü verdi ancak bir maçla yahut sezon sonuna kadar oynanacak sekiz maçta hocamız hakkında bir yargıya varmak sağlıklı değil.

Tek maç ya da 8 maç, bunlar referans alınamayacak süreler. Fakat hocanın genç, başarıya aç bir profil olması olumlu. Saha kenarındaki enerjisi ve takıma getirmeye çalıştığı anlayış da gayet olumlu. Ismael’in Beşiktaş ile 1+1 yıllık bir sözleşmesi bulunuyor. Bizim gelir gelmez hocayla yolları ayırmak gibi bir tasarrufumuz olmaz. Valerien Ismael’in geleceği daha çok kendi performansına göre belirlenir. Şu an için kendisiyle ilgili tavrımız olumlu. Ancak sayın Başkan keşke Federasyon Başkanlığı olmazsa Beşiktaş’tan devam ederim gibi bir tutum içerisine girip henüz kendi çizeceği yol belli değilken Beşiktaş’ın gelecekteki hocasına karar vermeseydi.

 Duhuliye.com   / ÖZEL RÖPORTAJ